Over twee dagen begint het 'grote avontuur'

Het mediacircus begint deze week al flink warm te draaien, want zaterdag start in het Duitse Düsseldorf de 104e editie van de Tour de France. Mike zal zijn Tourdebuut maken in de grootste wielerwedstrijd van de wereld. Iedereen kijkt er naar uit! In eenentwintig dagen worden 3540 kilometers afgelegd. Er staan twee tijdritten op het programma, negen vlakke ritten, vijf heuvelachtig etappes en tenslotte vijf serieuze bergritten.

Routeschema
De proloog in Düsseldorf heeft al een behoorlijke lengte met 14 kilometer. De route van de tweede rit naar Luik over meer dan 200 kilometer gaat door Mönchengladbach, Jackerath, Titz en Jülich. Duitse steden, die vanuit Limburg binnen één uur zijn te bereiken. De derde etappe naar Longwy is er al eentje met een lastige arrivé. Ook een etappe, die belangrijk wordt voor Team Sunweb met sprinter Michael Matthews. Daarna zakt het peloton verder zuidwaarts met aankomsten in Vittel, La Planche des Belles Filles (berg 1e cat.), Troyes, Nuits-Saint-Georges, Station des Rousses (1178 mtr) en Chambéry.
Op maandag 10 en 17 juli is een rustdag,
Vanaf dinsdag 11 juli volgt een doorkomst door de Dordogne met aankomst in Bergerac. Dan volgen drie ritten in de Pyreneeën. Via de finishplaatsen Foix, Rodez, Le Puy-en-Velay en Romans-sur-Isère trekt de karavaan naar de Alpen. Op woensdag 19  juli volgt de 17e rit over het dak van de Tour, de Galibier met een hoogte van 2642 meter. De aankomst is dan in Serre-Chevalier. De dag erna van Briancon naar de top van de Col d'Izoard over 180 kilometer. Na de rit naar Salon-de-Provence en de tijdrit in Marseille over 22,5 kilometer eindigt de Tour met de 'tocht' naar de Champs-Élysées in Parijs.

Team Sunweb
De plannen van Mikes team zijn uitgebreid beschreven in de diverse persberichten. We vertellen niets nieuws als Team Sunweb op zoek gaat naar een etappezege. Met name Matthews heeft zijn zinnen gezet op de lastige aankomsten. Daarin zal Mike proberen zijn steentje bij te dragen. Mike heeft ook al aangegeven dat hij geen ervaring heeft met zo'n groot circus als de Tour, dat gaat hij over zich laten komen. Meer vertelt Mike in een vandaag gepubliceerd artikel van Roy Schriemer van Cyclingonline.nl, lees het hier.

Tourdebutant
Mike verblijft al vanaf dinsdag in Düsseldorf. Na de ploegenpresentatie (vanavond vanaf 18:37 - 19:53 uur op Eurosport1) zal hij morgen de laatste ervaringen met ons delen. Deze zullen we natuurlijk zo snel mogelijk online zetten. Naar verwachting zullen we regelmatig updates plaatsen op deze website, maar minimaal een dagelijkse reactie van Mike vanuit de Frankrijk. Ook op de rustdagen.

Good luck!
De supporters, het bestuur van de supportersclub en de webmasters wensen Mike heel veel succes de komende drie weken in Frankrijk. We volgen de prestaties op de voet. Eurosport zendt dit jaar alle etappes uit vanaf de start tot de finish. Ook Sporza en de NOS zijn erbij. De 'Tour Tracker Tour de France 2017' via de Play Store te downloaden, geeft bijzondere actuele en complete informatie.

Supporters, deel je ervaringen
De eerste drie ritten worden vlakbij verreden (Düsseldorf, Nordrhein-Westfalen en Ardennen). Verschillende supporters zullen ook richting de Alpen afreizen om Mike aan te moedigen. We zijn benieuwd naar de ervaringen (en foto's) en willen deze graag meenemen in onze berichtgeving. Dus als je gaat, laat van je horen!

 

Back to Top