Groenewegen wint NK dankzij voorbeeldig ploegwerk LotttoNl-Jumbo

Torenhoge favoriet zijn en ook winnen is moeilijker dan het lijkt. Door het voortreffelijke werk van zijn LottoNl-ploegmaats slaagde Dylan Groenewegen er echter in om de massasprint van het NK winnend af te sluiten. Hij versloeg op de meet Wouter Wippert en Wim Stroetinga.

Mike in de aanval
Mike gaf blijk van een goede vorm. Hij reed een sterke wedstrijd in dienst van de ploeg. Herhaaldelijk zagen we hem in een vluchtgroep, maar even vaak werd hij teruggehaald door het grote peloton. In de slotfase zat zijn opdracht erop en kwam hij, uitbollend, als 44e over de eindstreep, met de wetenschap dat de opdracht voor de  ploeg succesvol was uitgevoerd: Groenewegen wisselt geel-zwart voor rood-wit-blauw! 

Met iedere ontsnapping mee
"Dit was was wel een van mijn betere dagen van dit jaar. Nog voor de tv-uitzending begon, zat ik mee met veel aanvallen, omdat het ook de hele dag vechten was", vertelt Mike na afloop. "Het was namelijk belangrijk dat er altijd een goede finisher als Moreno Hofland, Bert-Jan Lindeman of ik meezat. Toen de uitzending begon, reden er ook gevaarlijke groepen weg. Volgens mij heb ik er geen enkele gemist, ... tot de laatste. Maar toen hadden we als ploeg al vol de kaart van de sprint getrokken. Daarbij heb ik nog een paar keer een goeie beurt kunnen doen. Op drie kilometer van de meet was mijn werk klaar en was het verder aan de sprinttrein."
En met succes!

 

 

Back to Top