Mike heeft in zijn zesde Parijs-Roubaix een twintigste plaats behaald. Hij eindigde in een groep van zo'n 25 renners achter de eerste achtervolgende groep. Landgenoot Dylan van Baarle won de editie van 2022. De 29-jarige renner van INEOS Grenadiers kwam solo aan op de wielerbaan van Roubaix. Wout van Aert sprintte op ruime achterstand naar de tweede plaats, voor Stefan Küng. Daarna volgde de smaakmakers van de dag, Tom Devriendt en Matej Mohoric.

Na drie jaar is Parijs-Roubaix terug in de lente. Voor het parcours maakt het geen verschil. Dat is al jaren nagenoeg gelijk. Dit jaar 257,2 kilometer met 54,8 kilometer aan kasseien. Nadat Parijs-Roubaix in 2020 wegens de pandemie niet doorging, vond de vorige editie (die van 2021) plaats in oktober.

Fotograaf Hein van Bakel heeft afgelopen zondag foto's gemaakt bij de Amstel Gold Race.
Beetje Jumbo, beetje Mike en beetje sfeer, klik hier.

UCI-Ranking
Mike staat weer in de Top 100 van de UCI-ranking. Hij steeg twee plaatsen (van 101 naar 99) na de Amstel Gold Race.
De officiële UCU-ranking is vandaag gepubliceerd.

Een 10 km na het startsein in Maastricht zagen enkele Mike-supporters op de Adsteeg al dat de vroege vlucht vertrokken was. Een groep van zes man bleef inderdaad de eerste twee wedstrijduren vooruit. Daarna begon de koers echt. Ploeggenoot Van Hooydonck maakte met Campenaerts de oversteek naar de vluchters en o.a. Mike probeerde zijn ploegmaats voor in de groep te houden. Dat was een zware klus op de lastige en smalle wegen die over 33 hellingen voerden.

Vanaf 9.00 uur worden zondag op het Vrijthof in Maastricht de mannen- en vrouwenploegen gepresenteerd die deelnemen aan de Amstel Gold Race. Als laatsten verschijnen Mike en zijn ploeggenoten van Jumbo-Visma op het podium. De renners starten om 10.20 uur en finishen rond 17.00 uur in Valkenburg.

In een koud Antwerpen toonden de Jumbo's bij de voorstelling van de ploeg hun nieuwe zwarte helmen. Mike viel op met zijn witte bril en daarom konden we hem de hele koers goed volgen. Bij de bekende kasseienstroken en hellingen als Wolvenberg, Jagerij, Molenberg, Berendries, Valkenberg was hij steeds voor in de groep te zien. Maar bij de tweede passage van de Oude Kwaremont moest hij passen. Uiteindelijk sprintte hij in een klein peloton, een minuut na de winnaar, naar een mooie 19e plaats.

Wie is Tim Heemskerk?
"Ik ben Tim Heemskerk en kom uit Brunssum. Na het Atheneum ben ik Bewegingswetenschappen gaan studeren aan de Universiteit te Maastricht. Mijn studies combineerde ik eerst met wegwielrennen en later met mountainbiken. Ik denk dat ik best aardig kon fietsen, kon af en toe eens een koersje meepakken maar wist eigenlijk niet wat en hoeveel ik ervoor moest doen. Om te leren hoe het lichaam werkt ben ik gaan studeren en renners gaan trainen en coachen. Zo heb ik mijn passie ontdekt. Na een periode van 7 jaar als bondscoach mountainbike werk ik nu bijna 2,5 jaar met veel plezier voor Team Jumbo Visma en dus ook met Mike."

Hoe ben je bij Jumbo-Visma terecht gekomen? Wat is je officiële functie?

In het laatste nieuws op zijn website meldde Mike dat zijn herstelproces na zijn blessure goed verliep. In de derde week van maart werkte hij de eerste en voorzichtige wegtrainingen af en bezocht hij dagelijks de fysiotherapeut. Begin april kregen de wegtrainingen iets meer lengte en werd af en toe de fysio verminderd om zo toch al een training te doen van enkele uurtjes.

Mike: "Eigenlijk verliep dat goed, al was het ook wel druk met fysio en deze duurtrainingen. Het gaf me wel een goed gevoel. Een gevoel om op te bouwen naar een nieuw begin in mei. Voorzichtig deed ik ook mijn eerste blokjes, zonder écht explosief te trainen. Het advies van alle begeleiders was omdat nog achterwege te laten."

In de biografie van Mike hebben we een mooi filmpje opgenomen met daarin de beste momenten van Mike in de laatste zeven jaren, dus tussen 2013 en 2019. Het filmpje is gemaakt door Tijmen Camps.
De hoogtepunten beginnen met het wereldkampioenschap veldrijden in Louisville (Usa). Daarna volgt de overwinning in Parijs-Roubaix bij de beloften.

Ruim dertig renners van Team Jumbo-Visma (WordTour en Development) begonnen vanmorgen om 10.00 uur aan een  virtuele koers van 37 km op het WK-parcours van Innsbruck (2018, winnaar Valverde). Sanders Kleikers en Bobby Traksel zorgden voor het commentaar bij de boeiende rit waarin Mike zich meteen toonde bij de tussensprint na de eerste ronde: een nipte tweede plaats achter Timo Roosen.

Komende dagen neemt Mike deel aan twee virtuele wedstrijden. Zondagmorgen rijdt hij met een aantal ploeggenoten de Team Jumbo-Visma e-race. In plaats van samen een trainingsrit te rijden nemen de renners het tegen elkaar op vanuit hun huiskamers. De rit is vanaf 10.00 te volgen via de website van de ploeg. Europort 1 geeft een verslag om 16.00 uur.

Mike is vanmiddag als negende geëindigd in de virtuele Ronde van Vlaanderen. De koers was opgezet door Flanders Classics in samenwerking met Bkool, die een traject hadden uitgezet met drie beklimmingen: Kruisberg, Oude Kwaremont en Paterberg. Dertien profs met de nodige naam stonden aan de start.

Met veel motivatie zal Mike zondag deelnemen aan de virtuele Ronde van Vlaanderen. Vorig jaar juli werd het team Jumbo-Visma verrast met een 'special yellow edition' van sponsor Tacx. Mike deed op zondag 7 juli zijn voorbereiding op deze Tacx direct drive trainer. Die dag stond namelijk de ploegentijdrit op het programma, waarin de ploeg de gele trui van Mike zou verdedigen. En met succes, want met een voorsprong van twintig seconden won Jumbo-Visma deze tijdrit voor Team INEOS. Waardoor Mike ook in de derde rit in het geel zou vertrekken.

De echte Ronde van Vlaanderen is voorlopig uitgesteld, als gevolg van de maatregelen die zijn genomen om de verspreiding van het Covid-19 virus te voorkomen. Toch zal de Ronde van Vlaanderen zondag op een alternatieve manier doorgaan met een eerste virtuele editie ooit.

Mike heeft zijn eerste top tien klassering in een wielermonument te pakken. Hij kwam met een select groepje aan op de piste van het Vélodrome André Pétrieux in Roubaix. In dat groepje werd hij alleen door de Fransman Sénéchal geklopt. Eerder waren al vijf renners ontsnapt. Philippe Gilbert won de koers en bleef zijn medevluchter Nils Politt voor.

De wedstrijd over 257 kilometer over 29 kasseistroken, Parijs-Roubaix. Een wedstrijd, die Mike met stip in zijn agenda heeft staan. Inmiddels al twee maal gereden bij de profs (2016 en 2018) en drie maal bij de beloften (1e , 8e  en 28e). De elfde plaats van 2018 was zeker al een bijzondere klassering te noemen. Wat is dit jaar mogelijk ? We blikken vooruit met Mike.

50 km na de start van de 103e Ronde van Vlaanderen – op  de zonovergoten Grote Markt in Antwerpen – ging Mike al onderuit in het grote peloton. Even rommelde hij wat aan zijn fiets en kon daarna gelukkig doorgaan. Achteraf bleek hij toch wel last gehad te hebben van deze tuimeling. Na een korte achtervolging sloot hij weer aan bij de hoofmacht, waaruit een klein groepje renners was ontsnapt.

Het  hoogtepunt van klassieke voorjaar in België is altijd de Ronde van Vlaanderen. Zondagmorgen vertrekken de renners om halfelf vanaf de markt in Antwerpen voor de befaamde tocht over iconische kasseienstroken en hellingen. Denk maar aan de keien van Lippenhovestraat, Haaghoek, Paddestraat en venijnige klimmetjes van De Muur van Geraardbergen, Koppenberg, Oude Kwaremont, Berendries, Paterberg, Kanarieberg. Rond vijf uur zal de winnaar arriveren in Oudenaarde en weten we wie na Terpstra (2018) zijn naam op de erelijst mag zetten.

Mathieu van der Poel heeft Dwars door Vlaanderen naar zijn hand gezet. In Waregem won hij de sprint van de kopgroep, die in de finale tot stand was gekomen. Voor de Nederlander van Corendon-Circus is het zijn eerste zege in een World Tour-koers. Mike eindigde op negentien seconden van de Nederlandse kampioen op een achttiende plaats. Dwars door Vlaanderen is met zijn lengte van 182 kilometer aan de korte kant voor een Vlaamse voorjaarsklassieker, maar toch was het opnieuw een levendige koers.