1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Mathieu van der Poel heeft zijn klassieke voorseizoen extra glans gegeven met een overwinning in Parijs-Roubaix. Hij kwam solo over de finish op de wielerbaan van Roubaix. Op Carrefour de l’Arbre reed hij weg van Wout van Aert. De Belg moest op dat cruciaal moment afrekenen met een lekke achterband. Er moesten toen 17 kilometer worden afgelegd. Aan de finish maakte ploegmaat Jasper Philipsen het feest compleet om als tweede te eindigen voor Jumbo-renner van Aert. Mike kwam als zeventiende over de streep. Op de meest spraakmakende kasseienstrook – het bos van Wallers - moest hij van fiets verwisselen. Dat kostte natuurlijk veel tijd op die plek en hij verloor enkele minuten.

Vier vluchters na 100 kilometer
Na een kleine honderd kilometer wisten vier vluchters weg te rijden. De Nederlander Sjoerd Bax kreeg Juri Hollmann, Jonas Koch en Derek Gee mee. De vier koplopers begonnen met ruim een minuut voorsprong aan de eerste kasseien. Vlak daarvoor probeerden Reynders, Scotson, Durbridge, Mihkels en Turgis te anticiperen. Maar zij werden snel ingelopen omdat Wout van Aert en Laporte zeer vroeg de koers openbraken.

Mike en valpartij in Bos van Wallers
In de strook voor het Bos gaf de Belg van Aert er een lap op. Alleen John Degenkolb, Christophe Laporte, Van der Poel, Stefan Küng en Mihkels konden hem volgen. Op de lastige stenen van de Trouée was er paniek in het peloton. Onder meer Dylan van Baarle, Matej Mohoric en Kasper Asgreen gingen onderuit, waardoor de favorietengroep daar uit elkaar sloeg. Ook Mike was betrokken bij deze valpartij, omdat hij twee plekken achter de gevallen renners reed.
Na het bos kwam de groep met favorieten bij de vluchters, viel Laporte weg met een lekke band en kwam Mads Pedersen in extremis aansluiten. Een groepje met Filippo Ganna, Max Walscheid, Laurenz Rex, Gianni Vermeersch en Jasper Philipsen wist ook nog aan te sluiten.

Parijs Roubaix v2Van der Poel blijft uitdunnen
Van der Poel gooide op Mons-en-Pévèle nog eens de knuppel in het hoenderhok. Van Aert en Philipsen zaten op zijn wiel, terwijl Küng, Ganna, Degenkolb en Pedersen met moeite wisten te volgen. De winnaar zat bij de zeven koplopers, dat was inmiddels duidelijk.

Van der Poel lost lekgereden Van Aert
Door een onfortuinlijke manoeuvre van Philipsen kwam Degenkolb ten val. Van Aert profiteerde en trok hard door. Van der Poel reed het gat dicht, nam over en loste zelfs van Aert. De Belg reed lek achteraan en van der Poel was gaan vliegen. Op ruim 20 seconden achterstand vonden Pedersen, Philipsen, Ganna, Küng en de teruggekeerde Van Aert elkaar.

Fietswissel was noodzakelijk, koers gelopen, toch 17e
Mike: “Eigenlijk ging het wel goed. Ik draaide het Bos van Wallers als vijftiende in. Maar vervolgens gaan ze twee plekken voor me flink onderuit en val ik zelf ook. Best hard, dat was in die valpartij met Dylan van Baarle. De schade was aanzienlijk met een gebroken fiets en een afgebroken pedaal. Ik kon dus niet door en moest vrij lang wachten op een fiets. Bos van Wallers is de slechtste plek om materiaaldefecten te verhelpen. En toen lag ik best ver achter. Daarna flink moeten achtervolgen om nog in koers te komen. In het laatste uur zaten we dan nog met de renners, die over waren gebleven van het peloton. Waardoor ik nog een soort van uitslag kon rijden. Maar jammer dat de koers eigenlijk al gedaan was in het "Bos". Ik denk dat ik wel lang mee kon, maar goed dat is Roubaix! Ik voelde me eigenlijk wel oké. Geen grootse vorm, maar wel goed en dus beter dan de afgelopen weken. Normaal gesproken was dit mijn laatste koers van het voorjaar. En nu gewoon resetten en op naar de volgende doelen. Want ik kijk er naar uit om me weer goed te voelen op de fiets.”