1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Mike is voor zijn tweede trainingskamp in Spanje. De renners van het team LottoNL-Jumbo verblijven in de omgeving van Alicante. Hieronder een kort gesprek met Mike vanuit Spanje.

1. Begin je langzaam je vorm voor de eerste wedstrijden te vinden?
Mike: "Het is nog altijd niet wat ik zou willen, maar ik maak wel vorderingen. Dat voel ik niet alleen, maar zie ik ook terug in de testen. Een paar weken gelden in Mojacar verbeterde ik elk trainingsblok. Die progressie zit er nu niet meer in, omdat ik ondertussen terug op mijn oude niveau ben. Deze weken trainen we behoorlijk intensief, het gevoel wordt dus minder. Na dit trainingskamp hebben we nog een week tot Kuurne-Brussel-Kuurne. Dat is genoeg tijd om te herstellen en dan maak ik nog een extra stap richting de wedstrijdvorm."

2. Wat doe je voor soort trainingen op dit moment?
Mike: "Dit trainingskamp was vooral bedoeld om de vorm aan te scherpen voor de eerste wedstrijden. In de wintermaanden gaat het vooral om de kwantiteit. Nu meer om de kwaliteit. Dat betekent overigens niet dat het korte dagen zijn. Meestal rijden we vier tot vijf uur met daarin verschillende blokken. In deze blokken trainen we vooral de zone die we ook in koers gebruiken, de tempoduurzone en het zone rondom het omslagpunt. Ook hebben we nog een keer de tweehonderd aangetikt!"

3. Wat staat er nog meer op het programma deze twee weken
Mike: "Deze weken zijn ideaal om natuurlijk eens een praatje te maken met je trainer en rennersbegeleider. In mijn geval Frans Maassen en Mathieu Heijboer. Dit doen we al wekelijks telefonisch, maar face to face is toch plezieriger. Daarnaast heb ik voor het eerst mijn tijdritfiets uitgeprobeerd. Het trainingskamp staat vooral in het teken van trainen, oftewel fietsen, eten en rusten."

4. Er is een sterke afwisseling van lange ritten en zeer korte ritten (rustdagen).
Mike: "Omdat de trainingsdagen intensief zijn, is iedereen blij als er een rustdag is. Zo'n dag is om te rusten en dan is het wel lekker om toch even de beentjes te laten vallen. Deze dagen zijn echt kort met een ritje van 25 kilometer. We gebruiken deze dagen ├ęcht om te herstellen."

5. Wie is je 'roomie' deze week ?
Mike: "Barry Markus is mijn roomie. De kamerindeling wordt gemaakt door de verzorgers. Sommige renners zijn nu doorgereisd naar de Ruta del Sol en de Algarve. De renners, die langer bleven, liggen al bij elkaar. Dat is ook prima, lekker rustig op de kamer en op tijd slapen. Zo heb ik het graag."

6. Hoe ziet je dagindeling eruit bij bijvoorbeeld een 150 km training ?
Mike: "We ontbijten altijd om 08.00 uur. Rond een uur of tien gaat we trainen. We zijn bij een fikse training tussen 15.00 en 15.30 uur terug. We eten snel iets en gaan dan rusten. Sommigen worden gemasseerd. Ik probeer wat te studeren, maar aangezien de buren een PlayStation hebben, valt dat nog wat tegen! Dan eten we weer om 20.00 uur. We sluiten af met een koffie aan de bar en gaan slapen. Klaar voor de volgende dag."

7. Wat heeft je zelf de afgelopen week verbaasd ? Wat was een tegenvaller ?
Mike: "Het was mijn eerste echt lange trainingskamp en het viel me goed mee. Nu tegen het midden van de tweede week zit ik er wel een beetje doorheen. Dat is wel logisch, omdat we eigenlijk veel koers nabootsen in de blokken. Wel denk ik dat ik zo in een goede vorm geraak voor de eerste koersen. Ben ook wel benieuwd hoe het daar zal gaan. Aan de motivatie zal het zeker niet liggen!