1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

De tweede etappe van Tirreno-Adriatico, met finish in Follonica, is gewonnen door Jasper Philipsen. Hij versloeg zijn landgenoot Tim Merlier, die wat ongelukkig op kop kwam in de laatste bocht van een chaotische slotfase. Biniam Girmay kwam als derde over de streep, maar werd door een manoeuvre (van rechte lijn afwijken en Zingle hinderen) teruggezet naar een 134e plaats. Mike bolde als 44e over de streep in dezelfde tijd als de winnaar.

Mike: “We kwam wel wat ver te zitten op zo’n vijf kilometer van de meet en raakten elkaar ook kwijt. Maar toen paste het plots toch nog. Wel wat vroeg, maar het is geweldig lastig om het overzicht hier te bewaren. En zijn dus aangegaan om de sprintvoorbereiding zo lang mogelijk te rekken. Ik zelf deed van 800 tot 600 meter voor de streep, na een straffe beurt van Laurenz Rex. Liever wat langer doorgetrokken, maar Bini zat op zich wel aardig. Jammer dat hij wordt teruggezet, terwijl hij de lijn volgt van Philipsen. Alleen zit er eentje schuin achter hem. We gaan eens kijken hoe we het morgen gaan aanpakken, want schijnt perfect te zijn voor onze sprinter.”

In het klassement blijft Juan Ayuso aan de leiding met één seconde voorsprong op Ganna. Mike staat op plaats 70 met een achterstand van 49 seconden. Morgen een lange rit van 225 kilometer met een ‘tricky’ finale. Met alle sprinters? Wie weet ...

Uitslag

>