1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

De slotetappe van Volta ao Algarve kende een razendsnelle start. Pas iets voor halfweg vormde zich een kopgroep van twintig, met daarbij onder meer Mike, Stuyven, Ganna, Cataneo, Leemreize en Politt. De voorsprong op het peloton werd al snel ruim 3 minuten, maar klassementsleider Evenepoel begon zich pas zorgen te maken toen Van Aert wegsprong en  samen met Ben Healy de oversteek maakte naar de kopgroep. Een sterk Soudal- Quick Step zorgde er uiteindelijk voor dat Evenepoel ook weer aan de leiding kwam te rijden en zelfs met Martinez kon sprinten om de etappezege. Martinez won, maar het eindklassement was voor Evenepoel.

Kopgroep spat uiteen
Door de felle strijd tussen Van Aert en het peloton spatte de oorspronkelijke kopgroep uiteen en bleven alleen de echte klimmers meedoen om de zege bij de aankomst bergop op Alto do Malhao. Met nog 20 km te gaan verdween ook Mike uit de voorste linies.

58e
Met een achterstand van precies 8 minuten bereikte hij als 58e de finish in een groepje met o.a. Ganna, Trentin, Degenkolb, Costa en Leknessund. In het algemeen klassement vinden we Mike op plaats 60. Hij is daarmee de tweede van de ploeg. Herregodts werd 24e.

Wat een goede actie van jou! Hoe geraakte je in deze lastige rit in die sterke kopgroep?
"Gewoon mee springen 😜 En dan beetje geluk hebben. Heeft lang geduurd, veel mannen wilden meezitten."
Had je verwacht dat jullie zo lang voorop zouden rijden?
"Nja, het was een snelle dag, uiteindelijk was het maar  twee uurtjes dat we er voor reden."
Met nog 20 km te gaan moest je met velen de echte klimmers laten gaan. Hoe verliep jouw koers daarna?
"Ja toen heb ik nog ff in het peloton gezeten en daarna heb ik gewacht op Rune Herregodts en nog tot aan de voet van de Malhao op kop gereden. Toen was het mooi geweest."
Je keert met een tevreden gevoel terug naar huis?
"Beslist, in januari was niet gemakkelijk met trainen in Nederland en februari zijn onze tweelingzonen Lucas en Sebastian geboren. Dat was uiteraard een volle week niet slapen of trainen. Het zorgde wel voor nervositeit maar het valt erg mee met hoe het nu gaat."
Ga je komende dagen de wegen van Nieuwsblad en Kuurne verkennen?
"Jep, morgen naar huis en dan donderdagmorgen weer naar België."