1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

In de straten  van Lagos sprintte Gerben Thijssen naar de derde zege van dit seizoen voor zijn ploeg Intermarché-Wanty. Girmaj won al eerder en Thijssen was ook al de beste op Mallorca. Mike zette het duo Laurenz Rex en de later winnaar op zo’n 1600 meter voor de meet vooraan af. De geblokte sprinter kreeg in de laatste 200 meter wat ruimte en won vóór Martijn van den Berg en Jordi Meeus de eerste rit van de Ronde van de Algarve.

Dit geeft vertrouwen voor deze sprinttrein
"Vandaag ook weer wegkapitein. Waarbij we ook de verantwoordelijkheid hebben gepakt met vooral Braet en DSM en Arkea.Daarna was het zaak om de juiste mannen op de juiste plek te hebben. Mijn opdracht was vooral om Rex, Thijssen en Petit  de afdaling door te loodsen naar een goede positie bij de twee Arkea-renners. Mooie start van de Ronde van de Algarve en goed voor het vertrouwen van Gerben en voor deze sprinttrein", aldus een goed gehumeurde Mike vanuit Lagos

De eerste rit tussen Portimão en Lagos over 201 kilometer werd gekleurd door een kopgroep van zeven (later zes) renners met daarin nogal wat Portugezen. Ze reden na 15 kilometer weg en kregen iets meer dan 3,5 minuut voorsprong. Thomas Bayer bleef alleen over en werd in de laatste 21 kilometer gegrepen.

Morgen volgt een rit van 172 kilometer met een lastige finale voor met name de klassementsrenners. De finish ligt bovenop de Alto de Foia (7,5 km aan 5.9%).

>