1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Mathieu van der Poel heeft zijn klassieke voorseizoen extra glans gegeven met een overwinning in Parijs-Roubaix. Hij kwam solo over de finish op de wielerbaan van Roubaix. Op Carrefour de l’Arbre reed hij weg van Wout van Aert. De Belg moest op dat cruciaal moment afrekenen met een lekke achterband. Er moesten toen 17 kilometer worden afgelegd. Aan de finish maakte ploegmaat Jasper Philipsen het feest compleet om als tweede te eindigen voor Jumbo-renner van Aert. Mike kwam als zeventiende over de streep. Op de meest spraakmakende kasseienstrook – het bos van Wallers - moest hij van fiets verwisselen. Dat kostte natuurlijk veel tijd op die plek en hij verloor enkele minuten.

Vier vluchters na 100 kilometer
Na een kleine honderd kilometer wisten vier vluchters weg te rijden. De Nederlander Sjoerd Bax kreeg Juri Hollmann, Jonas Koch en Derek Gee mee. De vier koplopers begonnen met ruim een minuut voorsprong aan de eerste kasseien. Vlak daarvoor probeerden Reynders, Scotson, Durbridge, Mihkels en Turgis te anticiperen. Maar zij werden snel ingelopen omdat Wout van Aert en Laporte zeer vroeg de koers openbraken.

Mike en valpartij in Bos van Wallers
In de strook voor het Bos gaf de Belg van Aert er een lap op. Alleen John Degenkolb, Christophe Laporte, Van der Poel, Stefan Küng en Mihkels konden hem volgen. Op de lastige stenen van de Trouée was er paniek in het peloton. Onder meer Dylan van Baarle, Matej Mohoric en Kasper Asgreen gingen onderuit, waardoor de favorietengroep daar uit elkaar sloeg. Ook Mike was betrokken bij deze valpartij, omdat hij twee plekken achter de gevallen renners reed.
Na het bos kwam de groep met favorieten bij de vluchters, viel Laporte weg met een lekke band en kwam Mads Pedersen in extremis aansluiten. Een groepje met Filippo Ganna, Max Walscheid, Laurenz Rex, Gianni Vermeersch en Jasper Philipsen wist ook nog aan te sluiten.