1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Gerben Thijssen heeft de tweede etappe van de Ronde van Polen bijgeschreven op zijn palmares. De sprinter van Intermarché-Wanty-Gobert was sneller dan Pascal Ackermann en Jonathan Milan. Gele trui Olav Kooij eindigde als vierde en is de leiding kwijt aan Jonas Abrahamsen (Uno-X), die mee zat in de vlucht en bonificatieseconden sprokkelde. Zijn achterstand is twee seconden. Mike werd 115e en liet zich na de sprint uitbollen over de meet.

In de oplopende slotkilometer van de eerste etappe naar Lubin toonde Mike zich weer de perfecte lead-out. Olav Kooij sprintte gemakkelijk uit zijn wiel naar de zege in een WordTour-rit. Achter Kooij kwamen Bauhaus en Meeus over de streep. Dit duo bleef Mike nog net voor.

Zaterdag gaat de Ronde van Polen van start in Kielce. Deze 7-daagse heeft opnieuw de Wordtour status en staat helaas bekend door incidenten. Zo verongelukte Bjorg Lambrecht en smakte Fabio Jakobsen zwaar in de dranghekken. De renners wacht een gevarieerd parcours met voor elk wat wils.

Onder flinke publieke belangstelling werd gisteren het eerste criterium na de Tour verreden. De wedstrijd draagt daarom de toepasselijke naam ‘Daags na de Tour’. Ook Mike was in Boxmeer present voor zijn waarschijnlijk enige criteriumdeelname in 2022. Als laatste winnaar (2019) werd Mike nu zesde en moest hij vooral Tour renners voorrang verlenen.

Na een hoogtestage van drie weken in het Franse Tignes keert Mike zondag terug naar Rosmalen. Tv-kijkers van De Avondetappe hebben ongetwijfeld genoten van de maandaguitzending met Mike en zijn vrolijke ploeggenoten Koen Bouwman en Sam Oomen. Maandagavond start Mike in het na-Tourcriterium van Boxmeer.