1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Vijftig kilometer voor de finish in Stavanger stond Mike plotseling zonder fiets in de berm. Er was geen ontsnappen mogelijk voor hem toen in het peloton twintig man tegen de vlakte gingen. Tv-beelden lieten al snel zien dat hij  - ondanks een een gescheurde broek en gehavende dij - met de ook gevallen Nathan Van Hooydonck weer op weg naar het peloton. Het vergde een flinke achtervolging, maar de aansluiting kwam er. 

Volop spanning vandaag in de lokale ronden. Ben Healy, de eenzame overblijver uit de vroege kopgroep haalde het net niet. Mike rondde het lead-out-werk van Nathan Van Hooydonck perfect af door de sprint van het uitgedunde groepje te winnen. Helaas ging het om de negende plaats.

Volop spanning in de slotfase van de vierde etappe. Mike liet op een slimme manier Nathan Van Hooydonk wegrijden uit de selecte groep van een veertig renners die het laatste klimmetje had overleefd. Helaas strandde de poging in de laatste kilometer. Timo Roosen piloteerde Mike vervolgens in een perfecte positie, maar moest in feite iets te vroeg afhaken.

Spannend, zeer spannend waren de laatste kilometers van de tweede etappe. In de selecte groep die met hoge snelheid naar de finish denderde, schoof Mike in het Jumbo-treintje met Hessmann, Van Hooydock, Roosen behendig naar voren. Op het laatste hupje leek Mike het te halen, maar helaas was Ethan Hayter een fractie sneller.

We moesten lang wachten op actie in de eerste etappe. Op de slotklim van ruim twee kilometer viel de beslissing. Mike die door zijn ploeggenoten voor in het uitgedunde peloton was gehouden, sprintte in Voss naar een fraaie 8e plaats achter winnaar Remco Evenepoel, die uiteraard morgen in de leiderstrui mag starten.

Mike heeft de laatste drie weken met de Tourselectie op hoogte getraind op de Sierra Nevada. Afgelopen zondag is hij vanuit Spanje met Nathan Van Hooydock naar Noorwegen gevlogen waar in Bergen de Tour of Norway wacht.

Eind mei zal Mike weer in competitie komen. Hij start dan in de Ronde van Noorwegen, daarna volgt de ZLM Tour en eind juni het NK op de VAM-berg. Op zondag 17 april beëindigde Mike zijn voorjaar in Parijs-Roubaix, inmiddels alweer vier weken geleden.