Wout van Aert, Tiesj Benoot en Mike mochten vanmiddag tijdens het Spaanse trainingskamp (Alicante) bij de digitale teampresentatie hun zegje doen over hun rol in de voorjaarsklassiekers.

De presentatie van de Word Tour-renners van  Team Jumbo-Visma is aanstaande dinsdag vanaf 15:00 uur te volgen via een livestream op Wielerflits. De renners zijn op dat moment op hun tweede trainingskamp in Spanje. De link is ook te vinden op www.teamjumbovisma.nl. We zullen dan o.a. horen wie in 2022 waar zal starten.

Helaas moet Mike nog even wachten op zijn eerste wedstrijd in 2021. Door de huidige coronasituatie in de Spaanse regio Valencia moet  de organisatie de wedstrijd voorlopig uitstellen. Er wordt wel gezocht naar een alternatieve datum. De planning was dat Mikes seizoen woensdag 3 februari zou beginnen met de Spaanse etappekoers.

Eind vorige week mocht vriendin Corine Mike uitzwaaien bij de luchthaven. Hoewel hij al samen met Timo Roosen een privékampje had georganiseerd, ging seizoen 2021 nou echt begonnen. Tijdens het trainingskamp aan de Spaanse Costa Blanca ging hij zich met zijn ploegmaats – in veilige bubbels – voorbereiden op de eerste koersen en overleg plegen over zijn programma. Vanuit zijn hotelkamer gaf hij deze week al een kijkje in zijn geïsoleerde coronaleven en lichtte hij zijn voorlopige programma kort toe. Het verhaal van de complete ploeg werd vrijdag 23 januari via een podcast (link) gepresenteerd.

Journalist Robin van der Kloor van Dagblad De Limburger publiceerde in de eindejaarsserie op 30 december een uitgebreid interview met Mike. Natuurlijk staat in deze serie een terugblik naar het wielerjaar 2020 centraal. Een jaar, dat Mike snel wil vergeten! Ook worden hem in de rubriek "Je moet kiezen' elf dilemma's voorgelegd.

In totaal bezochten 34.384 unieke bezoekers het vorig jaar de website van Mike. Het aantal hits kwam heel dicht bij de 1,5 miljoen met 1.492.551. In juli sloegen de stoppen door met het succes in de Tour, vooral daardoor zal waarschijnlijk de site op de zaterdag het meest bezocht zijn.  Vooral op wedstrijddagen beginnen de bezoekers op het einde van de middag te klikken. Tot 22.00 uur blijft het dan druk op www.miketeunissen.nl.

De tweede veldrit van deze winter had Mike gepland in Sint-Michielgestel. Ondanks een prima performance in Boxtel op 22 december was hij voor de start wat minder hoopvol gestemd. Een vrije korte startstrook en dat vanaf één van de laatste startposities was meer dan lastig. Ook was het parcours smal en de bochten waren ontelbaar. Dus inhalen zou een flink karwei gaan worden.

Het is even wennen, maar na twee jaar zwart-wit, rijd ik sinds kort weer rond in de voor mij al bekende geel-zwarte kleuren van Jumbo. Momenteel verblijf ik samen met de ondertussen full time hobby-prof Ike Groen op Gran Canaria om mij voor te bereiden richting het begin van het seizoen 2019.

De vierde editie van de Cadel Evans Great Ocean Road Race is gewonnen door Jay McCarthy. De Australiër van Bora-Hansgrohe versloeg in een groepssprint Elia Viviani en Daryl Impey. Mike kwam op veertien kilometer voor de meet ongelukkig ten val. Hij vervolgde zijn weg wel nog en kwam als 63e over de streep op 9:34 mnuten van McCarthy. Nikias Arndt -winnaar van 2017- klasseerde zich als zesde.

In Melbourne heeft Mike vandaag een tiende plaats behaald in de Towards Zero Race Melbourne. Sam Bennett won het Australische criterium, dat uitdraaide op een massasprint. De Bora-renner verwees Elia Viviani en Steele Von Hoff naar een tweede en derde plaats.

De slotrit van de Tour Down Under werd in de straten van Adelaide beslist in de verwachte massaprint. De bloemen waren voor André Greipel (Lotto-Soudal), die Caleb Ewan en Peter Sagan achter zich liet. Mikes ploeggenoot Phil Bauhaus kwam  als vierde over de finishlijn. De Zuid-Afrikaan Daryl Impey (Mitchelton-Scott) is eindwinnaar. Tom-Jelte Slagter mocht als derde mee op het eindpodium.

De koninginnenrit van de Tour Down Under was opnieuw de rit met aankomst op de Willunga Hill. Deze vijfde rit werd gewonnen door BMC-renner Ritchie Porte. Acht seconden achter Porte kwam Daryl Impey binnen. De Zuid-Afrikaan neemt de leiderstrui over.

Mike had in de vierde etappe in de Tour Down Under vooral de opdracht om Sam Oomen bij te staan. De Sunweb-kopman moest op de laatste klim (Norton Summit) goed worden afgezet. Dat lukte prima. Oomen klasseerde zich als achttiende in een groep van 35 renners, die overbleef aan de finish.

Sunweb-renner Phil Bauhaus is als tweede geëindigd in de ingekorte derde etappe in de Tour Down Under. De Duitser moest alleen de Italiaan Elia Viviani voor zich dulden. De Italiaan van Quick-Step Floors boekte de eerste overwinning voor zijn nieuwe team. Ook schoof hij door naar de tweede plaats in het algemeen klassement. Caleb Ewan blijft leider na drie dagen koers in Australië.

In de tweede etappe van de Tour Down Under kwam Mike als veertigste over de streep. Ongeveer vijftig renners waren vertegenwoordigd in de eerste groep. De Australiër Caleb Ewan won de sprint voor ploegmaat Daryl Impey en Jay McCarthy. Ewan wordt ook de nieuwe leider in het algemeen klassement. Hij heeft tien seconden voorsprong op Impey.

De openingsrit in Tour Down Under werd gewonnen door de Duitser André Greipel. De Lotto-Soudal renner was in een massasprint Caleb Ewan en Peter Sagan te snel af. De Duitser wordt ook de eerste leider. Mike deed zoals verwacht de leadout voor Bauhaus en bolde als 116e op zestien seconden over de meet.

De Santos Tour Down Under gaat dan eindelijk beginnen. Vanaf 5 januari verblijft Mike in Australië en morgen gaat deze 20e editie van start. De koers in inmiddels uitgegroeid van een toeristsche trip tot één van de best georganiseerde en meest gewaardeerde koersen op de WorldTour-kalender. 

Twee dagen voor de start van de Tour Down Under wordt in de straten van Adelaide een kort criterium verreden. In totaal moesten er 22 ronden van 2,3 kilometer worden afgelegd. In deze zogenaamde People's Choice Classic over bijna 51 kilometer werd Mike 28e.

"Ik ben natuurlijk vooral met maart en april bezig en daarvoor is het natuurlijk nog best vroeg. Ik heb ook niet speciaal getraind voor deze koers, het belangrijkste hier is ook om goede lead outs te doen voor Nikias Arndt en Phil Bauhaus en verder ben ik nog vooral in opbouw en heb ik geen verwachtingen voor deze koers. Na het eerste gezamenlijke trainingskamp in december en de ploegenvoorstelling in Berlijn in het begin van dit jaar komt mijn eerste koers al snel. Sterker nog, na deze voorstelling zijn wij met een 7-tal renners al direct het vliegtuig ingestapt om ons in Australië voor te bereiden op de Tour Down Under."

Gisteren vond de presentatie van het Team Sunweb plaats in Berlijn. Veel pers was weer aanwezig en ook Mike sprak met Bas van Mulken (L1) en Robin van der Kloor (Dagblad De Limburger). Een paar opvallende nieuwsfeiten waren er wel te beluisteren. Zo zal Mike dit jaar verhuizen naar Rosmalen en verlaat hij het Limburgse Ysselsteyn.

Halverwege trainingskamp nummer 3 met de ploeg in Calpe, en halverwege betekent goed nieuws, want dat wil zeggen dat we een rustdag hebben. Vandaar ook weer eens de mogelijkheid om zelf een berichtje te typen en eens niet mijn vader, Ger of Gerard lastig te vallen.

Dagblad de Limburger publiceerde onlangs een interview met Mike.
Schrijver en journalist Robin van der Kloor sprak met hem over zijn keuze voor het team Sunweb, het programma voor het voorseizoen, de rol van zijn ploeggenoten Curvers en Dumoulin en … een mogelijke verhuizing.
Klik hier voor voor het artikel.

Wielerflits-medewerker Youri IJnssen sprak met Mike over zijn vertrek bij LottoNL-Jumbo en de plannen voor 2017 bij zijn nieuwe ploeg Sunweb.
Veel onderwerpen komen aan de orde. Zo spreekt Youri over het klassiekerprogramma en over de stap die Mike wil zetten de komende twee jaar.
Daarnaast ook de talentontwikkeling en de kansen voor de jongere renners. En tenslotte de deelname aan een grote ronde.

Lees hierhet interview en bekijk ook het filmpje onderaan de pagina.

Donderdag 5 januari stond in het teken van de teampresentatie van de nieuwe ploeg van Mike. In de ochtend de officiële presentatie voor de pers op het vliegveld Münster-Osnabrück en in de avonduren werd het nog een dunnetjes overgedaan in Rotterdam bij de zesdaagse De formatie krijgt als officiële benaming, Team Sunweb. De teamkleding is gebaseerd op de Tour de France kleuren van 2016. Zwarte broeken, overwegend wit tricot met een opvallende rode opdruk van de hoofdsponsor Sunweb.

Ik vond het weer eens tijd voor een persoonlijk bericht. En qua timing kon het niet beter aangezien ik hier vanuit Spanje aan het genieten ben van een rustdag terwijl ik hoor dat het in Nederland verre van fijn weer is.

Voor de camera van de LottoNL-Jumbo formatie vertelde Mike zijn doelstellingen voor het nieuwe wielerseizoen, dat voor Mike over vijfentwintig dagen begint in de Ronde van Qatar.

De nationale titelstrijd in Hellendoorn was het eindstation van het cross-seizoen 2015-2016 voor Mike. In Overijssel wist hij er een elfde plaats uit te slepen. Na een prima start positioneerde hij zich als zevende bij het verlaten van de start-asfaltstrook.
Mike: "In begin zat ik goed mee. Ik zat net achter een groep van vier op de plaatsen drie tot en met zes. Maar het tempo was erg wisselend. Toen ik enkele tientallen meters verloor, nam ik te veel risico en tuimelde van mijn fiets."

Mike zal zondag in Hellendoorn aan de start staan voor het Nederlands kampioenschap veldrijden. Hij zal in een deelnemersveld van ongeveer vijfentwintig renners om 15.00 uur van start gaan. Zes weken geleden werd er op hetzelfde parcours al een nationale wedstrijd georganiseerd. In zijn eerste veldrit van deze winter werd Mike toen vijfde.

De laatste weken zagen de volgers van Mike een nieuw gezicht in de materiaalpost. Voor Mike natuurlijk geen onbekende. Daarom willen we Hans van Vianen bij jullie introduceren. Mike is de enige renner van zijn ploeg, die deze winter enkele veldritten rijdt. Vandaar dat er een beetje geïmproviseerd moest worden bij de eerste veldritten van Mike.

De veldrit in Sint-Michielsgestel was alweer de vierde cross van Mike. Op de dag na de Centrumcross in Surhuisterveen vond hij een redelijk droog parcours. De omloop die was uitgetekend door Richard Groenendaal is ook naar hem vernoemd en zijn vader Rein: Rabobank Grand Prix Groenendaal.

In het waterkoude Surhuisterveen werd Mike twaalfde in de gelijknamige Centrumcross. In een sterk deelnemersveld kwam Mike goed uit de startblokken. Vanuit de vierde startrij snelde Mike naar voren om achter Corné van Kessel als tweede het veld in te draaien.

Voorstelling ploeg

Op vrijdag 9 januari werd het nieuwe Team LottoNL-Jumbo aan de voltallige Nederlandse pers voorgesteld. Na de presentatie was er veel belangstelling voor Mike. Verschillende journalisten wilden een gesprek met hem voeren.

Aanstaande vrijdag zal het nieuwe Team LottoNL-Jumbo aan de pers worden voorgesteld. Rosmalen is de locatie waar Mike en zijn 24 ploeggenoten worden gepresenteerd.
De website van de ploeg is vanaf 1 januari online. Via de nieuwsbrief blijf je op hoogte van al het wielernieuws rondom de ploeg.

Afgelopen week was één van de belangrijkste wedstrijden van het seizoen, het nationaal kampioenschap. Met mijn wisselvallige uitslagen en de flinke concurrentie werd het al een hele klus om een medaille te behalen.

Na een maand van geen koersen, kon ik direct weer aan de bak met 3 wedstrijden in 1 week. Op 2e Kerstdag was er de cross van Heusden-Zolder. De ronde was niet al te lastig en dus bleef er tot half weg een grote groep samen, waar ik ook deel van uitmaakte.

Back to Top