1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Bijna twee weken na zijn val en sleutelbeenbreuk op vijf plaatsen, is Mike tevreden over het herstelproces. Hij laat weten dat hij dagelijks en fanatiek traint bij de fysio (Schouder Expertise Centrum Berlicum) en ook de indoortrainingen op de fiets gaan goed. 

Mike: "Het gaat ├ęcht goed vooruit. Dus de schade lijkt mee te vallen. Nu kijken of het fietsen buiten ook lukt. Wellicht morgen of overmorgen, het weer moet wel meezitten. Zaterdag vertrek ik dan met enkele ploeggenoten richting Calpe (Spanje), waar we dan een week later aansluiten bij de groepsstage van onze ploeg. Dan zitten we weer op ons vertrouwde adres in Altea. Ik ga rustig opbouwen, rustige wegen opzoeken en voorlopig nog luisteren naar mijn lichaam. Forceren in deze fase heeft geen zin. Maar ik heb wel een positief gevoel over het herstel."

Vorig jaar koos de Club24 Mike als winnaar van de titel 'Limburgs renner van het jaar'. Na zijn goede prestaties van dit jaar was hij uiteraard weer genomineerd, maar de verwachte winnaar was Wout Poels na een succesvol seizoen met etappewinst in de Tour en de Vuelta. 

Sleutelbeenbreuk
Beide renners waren overigens niet aanwezig bij het Limburgs Wielergala. Mike brak onlangs tijdens een training zijn sleutelbeen en herstelt nu van de operatie. Hij volgt op dit moment fysiotherapie en maakt meters op een hometrainer.

Talent Freek Bouten
Sophie von Berswordt won de titel bij de vrouwen. Ze werd o.a. Nederlands kampioen MTB Marathon. Volgend seizoen maakt ze deel uit van de vrouwenploeg van Jumbo-Visma.
'Renner van de Toekomst' werd mountainbiker Freek Bouten. De jonge renner uit Blerick eindigde als tweede op het Europees en Nederlands kampioenschap. Hij tekende onlangs een contract bij bij de KMC-ploeg van Bart Brentjens. 

Deze week liet Mike weten dat hij was gevallen bij een wegtraining. De valpartij bij een verkeersincident had een sleutelbeenbreuk tot gevolg. Een breuk op vijf plaatsen. Afgelopen donderdag werd hij met succes geopereerd in het ziekenhuis van Herentals. 

Zijn ploeg liet weten dat de revalidatie onmiddellijk zal starten en dat zijn wedstrijdprogramma voor het komende jaar niet in gevaar komt.

Mike: "De pijn na de operatie valt goed mee. We willen zo snel mogelijk beginnen met fysio en ook met de Tacx-trainingen. Daarna bekijken we wanneer ik weer buiten kan trainen. Het is wel de bedoeling om zo snel mogelijk aan te sluiten bij het trainingskamp met de ploeg, dat begin december start in Spanje. De artsen hebben aangegeven dat het herstel normaal gesproken vlotter verloopt na een operatie. We moeten kijken hoe alles evolueert."