1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Vandaag werd de jaarlijkse supportersdag weer georganiseerd. De formule voor deze dag blijft ongewijzigd en wordt nog steeds gewaardeerd door de supporters. Om 10 uur werd er met zo’n zestien sportievelingen vertrokken richting Aarle Rixtel. Ondanks een aantal lekke banden en wat miezerige regen kwam de meute rond het middaguur terug van de tocht, die iets was ingekort (48 kilometer).

Na een lekkere douche zat iedereen een half uur later aan de lekkere lunch, geserveerd door Hans en Mia Rongen (Roelanzia). Zoals gebruikelijk kwam niemand iets te kort.  Dankjewel!

Interview

Na de opening van voorzitter Willie Koonings begonnen Mike en interviewer Ger Hermans aan hun traditionele terugblik op het seizoen 2023. De belangrijkste onderwerpen in het gesprek: de nieuwe ploeg, de samenwerking met Biniam Girmaj, het voorjaar, de hoogtestages, de Tour, sterke najaar en natuurlijk de twee overwinningen. Ook werd een beetje vooruit gekeken, want de voorbereidingen starten alweer in november.

De beelden van Parijs-Tour waren weer prachtig. Stofwolken op de onverharde stroken maakten duidelijk hoe zwaar de koers was. 45 km voor de aankomst probeerde Mike tevergeefs met enkele sterke renners de oversteek te maken naar een kleine kopgroep. Even later toonde hij voorbeeldig afstopwerk na een demarrage van ploeggenoot Girmay.

Kleine voorsprong
Enkele kilometers later flitste Mike weer weg, maar ook deze poging slaagde niet. Hoewel het overgebleven, kleine peloton in de slotkilometers vaart maakte, gingen de vijf vluchters met kleine voorsprong onder de rode vod door.

Met nog twee kilometer te gaan nam Mike met de eersten een scherpe bocht naar rechts. Een valpartij direct achter hem zorgde ervoor dat een select gezelschap begon aan het slotklimmetje op de kasseien. Krag Andersen leek de sterkte te zijn, maar op de streep bleek Luca Mozzato (Arkéa) toch de snelste te zijn in Binche-Chimay-Binche, ook wel bekend als de Mémorial Frank Vandenbroucke. Tussen de verwachte rappe mannnen plaatste Mike zich als 8e, ploegmaat Arne Marit maakte de top 10 vol.

Zware koers
De eerste koersuren van de lastige rit rond de thuishaven van ploeg Intermarché werden bepaald door een vroege vlucht van Unai Cuadrado (Euskaltel-Euskadi), Dries De Bondt (Alpecin-Deceuninck), Ryan Gibbons (UAE Emirates) en Nick van der Lijke (Leopard TOGT Pro Cycling). De regen die viel bij de start, verdween snel, maar de wedstrijd bleef zwaar op de smalle, klimmende wegen en door de wind. Voortdurend waren er ontsnappingspogingen, maar allemaal zonder resultaat. Nadat de koplopers van het eerste uur gegrepen waren, bleek wel dat het peloton flink was uitgedund door alle acties.

De Belg Arnaud de Lie zegevierde op een bijzondere manier in de Famenne Ardenne Classic. De krachtpatser leek spelenderwijs naar de zege te snellen, schoot echter met zijn rechtervoet uit zijn klikpedaal, maar won toch op één been. Mike knapte nog wat werk op voor twee ploeggenoten en kwam als 33e over de witte streep.

De Famenne Ardenne Classic (UCI 1.1) was de afsluiter van het rijtje Waalse najaarswedstrijden. Met veel korte heuvels in en rond finishplaats Marche-en-Famenne werd een aantrekkelijke koers verwacht. De vlucht van de dag kwam al vrij snel tot stand en bestond uit zes renners. Voormalig beloftenwereldkampioen Sven Erik Bystrøm, Cyrus Monk, Carl-Frederik Bévort, Anton Stensby, Miguel Heidemann en de Nederlander Jordan Habets. Ze hielden het vol tot zo’n vijftig kilometer voor de streep.

Lampaert en de kersverse Europese kampioen

Een sterk duo meldde zich vooraan, Yves Lampaert en Christophe Laporte. De twee klassiekerspecialisten reden een maximale voorsprong bijeen van goed twintig seconden, maar werden met nog ruim twintig kilometer te gaan weer bijgehaald, maar het bleef bijzonder onrustig.

Sterke vluchtgroep

Daarna kregen we een sterke groep met Tim Wellens, Mikes ploeggenoot Hugo Page, Stan Dewulf, Fabio Christen en Rémi Cavagna. Met dus veel hardrijders. Uiteindelijk gingen Wellens en Cavagna nog door, maar Jumbo dichtte de kloof.