1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

22-7-2024 Daags na de Tour (Boxmeer): 2e
Na een vroege vlucht vanuit Nice naar Amsterdam stond Mike vanavond aan de start van Daags na de Tour in Boxmeer. Nadat de solerende Frank van den Broek in de slotfase was teruggepakt, won Dylan Groenwegen in een kopgroepje de eindsprint voor Mike en Wout Poels. Van den Broek bleef Ramon Sinkeldam en Cees Bol nog net voor.

24-7-2024 Acht van Chaam: in peloton
Ook in Chaam toonde Mike zich weer zeer actief, maar het podium bleef voor hem dit keer buiten bereik. De zege ging naar de snelle Mark Cavendish, die Biniam Girmay en Olav Kooy achter zich liet. Mike eindigde in het peloton.

27-7-2024 Mijl van Mares (Maarheeze): winnaar
In Maarheeze schreef hij de 61e editie van de Mijl van Mares op zijn naam. In de finale bleef hij over met David Dekker, Danny van Poppel en Cees Bol. In de laatste meters besliste hij de sprint in zijn voordeel, nipt voor Bol en van Poppel, die respectievelijk tweede en derde werden.

30-7-2024 Het Spektakel van Steenwijk: 3e
Ook in Steenwijk veroverde  Mike weer een podiumplaats. Danny van Poppel won het Spektakel van Steenwijk. In de sprint versloeg hij Marijn van den Berg en Mike. 

 

 

 

Om 15.53 uur begon  Mike vanmiddag in Nice aan zijn tijdrit. Het enige wat voor hem telde was de tijdslimiet. Voor hem en zijn ploeggenoten was de Tour al geslaagd: groene trui en 3 etappezeges. Gisteren vierden ze ze dat al door gezamenlijk met Girmay over de eindstreep van de bergetappe te rijden. 

Pogacar oppermachtig
Veel renners deden het rustig aan in de afsluitende rit, maar zorgden ervoor dat ze niet te veel tijd verloren. Zo werd Wout van Aert 120e en volgde Mike op plaats 121. Ook vandaag was de winst voor een oppermachtige Tadej Pogacar. Hiermee boekte hij zijn 6e etappezege in deze Ronde van Frankrijk. Hij klopte overtuigend Jonas Vingegaard en Remco Evenepoel. Deze daguitslag is ook het eindpodium van deze Tour. Pogacar toonde eerder dit jaar zijn topvorm met winst in de Giro. 

Gestart met een richtlijn om veilig te finishen?
"Nee, die limiet is altijd een dingetje. Dus heb ik wel mijn best gedaan. Iets wat altijd wordt onderschat door de tv-kijker."
Een geslaagde Tour voor jullie! Ook met een grote glimlach naar Boxmeer?
Mwoa, het wel een beetje van moeten. Ik blijf liever bij de familie 😜"
Hoeveel criteriums rijd je?
"3 à 4. Wederom omdat ik ook thuis wil zijn."

De strijd om mee te zitten in de ontsnapping begon al in de eerste kilometers. Op de eerste klim was er meteen sprake van een slagveld: slechts een uitgebreide kopgroep zou nog een rol van betekenis spelen, want de gruppetto werd al snel een peloton van een vijftig renners, onder hen Mike en enkele ploegmaats die ervoor zouden zorgen dat Biniam Girmay zijn groene trui veilig naar de finish zou brengen. En dat lukte. Gezamenlijk kwamen ze in de bus binnen:George Zimmermann (93e), Laurenz Rex (119e), Hugo Page (120e), Mike (121) en Biniam Girmay (122e).

Punten voor groen
Voor het groen van Grimay deed de laatste tussensprint van deze Tour er niet meer toe. In de vluchtgroep pakte Jasper Stuyven de 20 punten en de bijbehorende premie.

Spektakel
De klassementsmannen maakten van de laatste bergrit uiteindelijk een waar spektakelstuk. De ploegmaats van Evenepoel rekenden op de laatste klim de vluchtgroep in en snel volgden de verwachte aanvallen van de man in het wit, maar een demarrage van Vingegaard kon hij niet beantwoorden. Pogacar kroop meteen in het wiel en klopte de Deen op de Col de la Couillole. Richard Carapaz verzamelde in de vluchtgroep voldoende punten om het bergklassement op zijn naam te schrijven.

Geletruidrager Tadej Pogacar heeft vandaag de puntjes op de ‘i’ gezet en ook de twintigste rit van de Tour de France gewonnen. Het was de vierde ritzege van de Sloveen. Visma | Lease a Bike leek lange tijd met Matteo Jorgenson op weg naar de ritzege in Isola 2000, maar de Amerikaan werd in de laatste kilometers nog voorbijgereden door de waarschijnlijke winnaar van de Tour de France 2024.

Mike loste op de Col de Vars en had bovenop 7,5 minuut achterstand. Op de Bonette was deze achterstand opgelopen naar 21 minuten en aan de voet van de slotklim 23,5 minuut. Uiteindelijk kwam hij als 93e over de streep op 40:34 minuten. In het algemeen klassement staat hij nu 89e,

Drie Alpenreuzen

Vanuit startplaats Embrun reden de renners over glooiende wegen richting de voet van de Col de Vars (18,8 km à 5,7%). Daarna volgde de Cime de la Bonette (22,9 km à 6,9%) en tenslotte de slotklim naar Isola 2000 (16,1 km à 7,1%). In totaal 145 kilometer en meer dan 4500 hoogtemeters.

Visma | Lease a Bike zet leider Pogacar onder druk

De Nederlandse formatie van Jonas Vingegaard hoopte leider Tadej Pogacar nog onder druk te zetten. Dat lukte in de beginfase, doordat Laporte, Kelderman en Jorgenson  meezaten in de 22 man tellende kopgroep. Op de Col de Vars konden Carapaz en Simon Yates overspringen naar de zeven overgebleven leiders. In die groep ook van Wilder, Hindley, Onley, Prodhomme, Rodriguez (van Arkéa).

Victor Campenaerts besliste in Barcelonnette de achttiende etappe van de Tour de France in zijn voordeel. De Belg van Lotto Dstny klopte zijn medevluchters Mattéo Vercher en Michal Kwiatkowski. Het trio had een voorsprong van 22 seconden op een groep van vijf en 37 seconden op de rest van een grote groep, die de etappe kleurde. Het peloton kwam binnen op 13:40 minuten, met daarin alle klassementsmannen. Mike kwam als 97e over de streep op 16:29 minuten. Hij staat nu 90e in het algemeen klassement.

De rit bracht de renners van Gap naar Barcelonnette. De rit was 179,5 kilometer lang en bevatte zes beklimmingen van derde categorie. Al werd er verschillende malen bergop gereden, zonder dat deze gecategoriseerd werden. Vanuit de laatste beklimming, de Côte de Demoiselles Coiffées (6,4 km à 3,8%) was het nog veertig kilometer tot de finish.

Grote kopgroep

Zoals verwacht, wilden veel renners in de vlucht van de dag zitten. Voordat de top van de Col du Festre bereikt was, hadden we een definitieve kopgroep van maar liefst vierendertig renners. Enkele favorieten voor de dagzege waren mee: Geraint Thomas, Jai Hindley, Oier Lazkano, Michael Matthews, Ben Healy en Richard Carapaz mee. De voorsprong liep gestaag op, tot zelfs vijftien minuten in de finale.

Beslissing op Côte de Demoiselles

Op de laatste twee hellingen werd voortdurend versneld. Net voor de top van de Côte de Demoiselles Coiffées kwam de definitieve slag tot stand met een demarrage van Michał Kwiatkowsk. Alleen Victor Campenaerts en Mattéo Vercher konden mee. Achter het trio kwam nog een nieuw groepje tot stand met Neilands, Hindley, Lazkano, Toms Skujiņš en een sterke Bart Lemmen. De kloof kregen ze echter niet dicht.

Knotsgek, valt het nog stil vandaag, juniorenkoers………dat soort quotes vielen vandaag met enige regelmaat. De eerste zestig kilometers een spervuur aan demarrages, maar juist omdat zo veel ploegen interesse hadden in de vroege vlucht, neutraliseerden alle gegadigden elkaar. Van solopogingen tot groepjes van een twintigtal renners: we kregen ze allemaal te zien.

De 17e etappe tussen Saint-Paul-Trois-Châteaux en Superdévoluy was 178 kilometer lang. In de laatste veertig kilometer moesten nog drie cols worden bedwongen, de Col Bayard (6,8 km aan 7,3%), Col du Noyer (7,5 km aan 8,4%) en tenslotte Côte de Superdévoluy (3,9 km aan 5,9%). Zeker geen gemakkelijke kost.

Battle van zestig kilometer voor de vlucht

Maar het was wachten op de eerste vlucht, die wat voorsprong mocht nemen van het peloton. De gelukkigen waren Benoot, Jungels, Grégoire en Magnus Cort. Maar toen hadden we al zestig kilometer gereden. Ze kregen zo’n minuut voorsprong. Bij de tussensprint meldde zich Girmay en Philipsen achter dit kwartet. De Eritreeër versloeg de Belg.

Tussensprint en grote groep achtervolgers

Meteen na de tussensprint ontstond een achtervolgende groep van liefst 48 renners, met daarbij Groupama-FDJ (met 5 pionnen), Jayco Alula en Lidl-Trek (met 4 renners) en dsm-firmenich PostNL (met z’n drieën) het best vertegenwoordigd waren. Verder ook een aantal renners, die aan de ritzege dachten zoals Simon Yates, Carapaz, De Plus, Thomas, Gaudu, Mas, Barguil, Bardet en Onley. Maar het kwartet reed nog steeds voorop. Na Madouas en Martin, maakte Simon Yates en Richard Carapaz de sprong. Dit duo sloeg ook een kloof op de Col du Noyer. Inmiddels hadden ze Benoot en co gegrepen en ook achtergelaten.

De derde ritzege voor Jasper Philipsen is een feit. De Belg boekte in Nîmes opnieuw een overwinning in de laatste sprintersrit. En zag groenetruidrager Biniam Girmay ten val komen in de slotkilometers. Philipsen bleek te snel voor Phil Bauhaus en Alexander Kristoff. Mike sprintte na 187 kilometer nog naar een dertiende plaats. Het puntenverschil voor de groene trui is teruggelopen naar 32 punten. De tussensprints worden belangrijk de komende vier dagen, want zondag is er een tijdrit.

Beste helper van de tweede week

Mike stond met veel moraal aan de start. Hij werd gisteren door de organisatie van de Tour de France uitgeroepen tot beste helper van de tweede Tourweek. Naast de Nederlander van Intermarché-Wanty had de organisatie ook Nils Politt, Silvan Dillier en Matteo Jorgenson genomineerd. Mike was genomineerd vanwege zijn actie in de twaalfde etappe van de Tour. Biniam Girmay, de sprinter van Intermarché-Wanty, dreigde daar in de slotkilometer te ver in de achterhoede verzeild te raken voorafgaande aan de sprint. Net op dat moment kwam hij echter voorbij om Girmay naar voren te loodsen. De Eritreeer sprintte vervolgens naar zijn derde ritzege in deze Ronde van Frankrijk.

Geen vlucht, Gachignard voor de strijdlust

De Zwitser Silvan Dillier dicteerde lange het tempo en er waren geen geïnteresseerden in de vlucht. In de tussensprint na 92 kilometer was het wringen en won Coquard vóór Philipsen. Girmay werd vierde en ook Mike zat mee in de voorbereiding. Na deze sprint, trok de Fransman Thomas Gachignard erop uit. Vooral voor de prijs voor de strijdlust. Dat plan lukte ook. Op minder dan dertig kilometer van de streep was het verhaal van de TotalEnergies-renner geschreven.

Mike is vanavond te gast bij de Avondetappe (NOS). De presentatie is in handen van Dione de Graaff.
De verdere gasten zijn Maarten Vangramberen (verslaggever Sporza) en analisten Roxane Knetemann en Tom Dumoulin

Programma gemist? Kijk hier: de Avondetappe van 15 juli 2024.

Mike uitgeroepen tot beste helper van de tweede week

Mike is door de organisatie van de Tour de France uitgeroepen tot beste helper van de tweede Tourweek. Naast de Nederlander van Intermarché-Wanty had de organisatie ook Nils Politt, Silvan Dillier en Matteo Jorgenson genomineerd. 

Mike was genomineerd vanwege zijn actie in de twaalfde etappe van de Tour. Biniam Girmay, de sprinter van Intermarché-Wanty, dreigde daar in de slotkilometer te ver in de achterhoede verzeild te raken voorafgaande aan de sprint. Net op dat moment kwam hij echter voorbij om Girmay naar voren te loodsen. De Eritreeer sprintte vervolgens naar zijn derde ritzege in deze Ronde van Frankrijk.

Op X kon er gestemd worden, wat uiteindelijk door 7156 mensen werd gedaan. Teunissen kwam met 42,4 procent van de stemmen als winnaar uit de verkiezing. Politt kreeg 37,4 %, terwijl Jorgenson (18,4 %) en Dillier (1,8 %) op gepaste afstand eindigden.

Tadej Pogacar heeft de vijftiende etappe van de Tour de France gewonnen. De Sloveen versnelde op 5,5 kilometer van de meet en liet Jonas Vingegaard achter. De Deen verloor meer dan een minuut. Remco Evenepoel werd derde.

Mike werd gelost op de Col de Peyresourde, kwam vervolgens in de vallei naar de tweede klim (Col de Mente) nog terug, maar nam op die klim plaats in de grupetto. Uiteindelijk kwam hij binnen met een grote groep van zo’n dertig renners op 46:36 minuten. In de daguitslag komen we Mike tegen op plek 121. In het algemeen klassement staat hij nu 80e.

De etappe  ging in Loudenvielle van start. Het was een loodzware bergrit van bijna 200 kilometer met aankomst op de legendarische klim Plateau de Beille. Onderweg moesten er ook nog eens vier beklimmingen van eerste categorie bedwongen worden met onder meer de Col de Peyresourde en de Col de Portet-d’Aspet.

Gelijk koers op de Peyresourde

In de vallei van de eerste beklimming kwam een kopgroep van 21 renners tot stand, door diverse samensmeltingen. Daarna bleef het onrustig. Er werden vooraan renners gelost en sommige renners sprongen van de tweede naar de eerste groep op de Col de Mente. Op de Col d’Aspet (an 67 km) bleven er uiteindelijk zestien over met een voorsprong van 1:09 minuten, dat later nog groeide tot bijna 4 minuten.

Veel vluchtpogingen in de vlakke openingsfase van de bergrit naar Pla d'Adet kenmerkten het eerste koersuur en zorgden voor zeer hoge gemiddelde snelheid. Ook Mike toonde zich zeer actief, maar geen groepje slaagde er aanvankelijk in weg te komen.

Puntensprint
Pas bij het naderen van tussensprint aan de voet van de Tourmalet slaagden Van der Poel, De Lie, Beullens en Coquard erin enkele seconden te pakken. Even later sloot een kwartet aan, dat weer achtervolgd werd door een groepje met Girmay en Philipsen,de twee kemphanen voor de 'groene' punten. Bij de sprint in Esquièze-Sère troefde Coquard De Lie af in een lange sprint en steeg daarmee naar plaats 3 in het klassement. In het achtervolgende groepje won Girmay even later het sprintje met Philipsen. De groenetruidrager vergrootte zijn voorsprong hierdoor met 1 punt.

Schifting op 3 beklimmingen
De beklimmingen van 3 Pyreneeëncols zorgden ervoor dat de meeste luchters snel ingelopen werden en veel renners - net als Mike - de 'bus' opzochten. De klassementsmannen reden in het spoor van hun ploegmaats naar de slotklim waar ook de laatste vluchter, Healy ( EF Education), ingerekend werd.Tadej Pogacar (UAE) schreef de etappe op zijn naam. Jonas Vingegaard verloor 39 seconden, Remco Evenepoel ruim een minuut. In het nieuwe klassement leidt Pogacar nu met bijna 2 minuten voorsprong op Vingegaard. Vijfendertig minuten later arriveerde Mike (124e) in een bus met o.a. Wout van Aert, Laurenz Rex, Hugo Page, Biniam Girmay en Jasper Philipsen.