1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

In de voorbereiding op de online Supportersdag van 19 november werd het idee geboren om een Challenge te organiseren. Op onze jaarlijkse supportersdag rijden veel supporters samen met Mike een toertocht van ongeveer twee uurtjes. Door de coronamaatregelen was dat dit jaar niet mogelijk. De Piëlrundje Challenge was daarom een perfect alternatief.

Geschiedenis Piëlrundje
Het Piëlrundje is aangelegd door vrijwilligers van Tourclub Ysselsteyn. Zij kennen de bossen, heide en mooie paadjes rond Ysselsteyn op hun duimpje. De route van 34,6 kilometer gaat door het natuurgebied rond de Paardenkop en langs de Duitse militaire begraafplaats. Ook het natuurgebied de Rouwkuilen wordt aangedaan. Via de bossen rond de luchtmachtbasis de Peel en het racecircuit Venray gaat het richting natuurgebied de Heidsche Peel. De route gaat grotendeels over bospaden en enkele landweggetjes, afgewisseld met fraai slingerende paadjes. De route is gemakkelijk te verbinden met de MTB-routes van Venray en Overloon

Spelregels Challenge
Mike heeft inmiddels een tijd neergezet. Alle supporters kunnen proberen de tijd te verbeteren. Natuurlijk is dat een lastige klus. Daarom zijn er ook bonificaties te verdienen door  leeftijd. Zo zal een supporter tot en met 30 jaar 5% mogen verliezen om zo toch de Challenge te winnen. Iemand met een leeftijd tussen  31 tot en met 40 jaar mag 10% van de tijd van Mike verliezen. Van 41 tot en met 50 jaar vervolgens 15%,  van 51 tot en met 60 jaar 20% en vanaf 61 jaar 25%. Voor de vrouwen geldt nog een extra marge van 5%. Voorbeeld: een vrouw van 45 jaar mag 15 % + 5% = 20% van de tijd verliezen.

Strava
De tijden op het Strava-segment 'Piëlrundje totaal official 2020' zijn bepalend voor het klassement. De tijden van 19 november 2020 tot en met 28 februari 2021 worden meegerekend. Dus op maandag 1 maart 2021 wordt de eindstand opgemaakt. De prijs of prijzen worden later bekend gemaakt. Ook andere crossers en mountainbikers mogen een tijd zetten op het Strava-segment. Ze doen echter niet mee in het klassement van de supporters. Of … ze moeten natuurlijk lid worden van de supportersclub van Mike. Stuur dan een mailtje naar de supportersclub (zie hieronder).

Deelnemers zijn zelf aan zet!
Heb je een tijd gezet, dan zullen wij dat volgen via Strava. Jullie zijn echter zelf verantwoordelijk voor het melden van een tijd! Tip ons via een reactie op Strava of stuur een e- mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Vermeld daarbij altijd je leeftijd. Deze is natuurlijk belangrijk voor het klassement.

Klassement
We zullen het klassement publiceren op deze website onder > supportersclub > nieuws (vanaf 1 december). De tussenstand wordt regelmatig geactualiseerd. We vermelden altijd de datum tot wanneer de stand is bijgewerkt.

Wedstrijdcommissie
Een commissie bestaande uit Willie Koonings, Hans Rongen en Johan Swinkels zorgt ervoor dat de spelregels worden nageleefd. Indien nodig neemt deze commissie ook besluiten over de Challenge.

De tussenstand staat hier.