Afgelopen woensdag kon in clublokaal Roelanzia de nieuwe wielerkleding worden afgehaald van de Suppotersclub. Het mooi geel-zwarte tenue werd door AGU geleverd en werd ontworpen door Ike Groen. De kledingset bestaat uit een wielertricot, wielerbroek en een T-shirt. De set heeft slechts een oplage van 35 stuks en is daardoor een 'collectors item' te noemen en eigenlijk alleen maar voor de échte liefhebber. Mike mocht uit handen van voorzitter Willie Koonings ook een exemplaar in ontvangst nemen. Naast de opdruk van de Supportersclub staat op de achterzijde de podiumfoto in de Tour.

Ook de datum van zijn winst in Brussel en het Atomium, inclusief de finishfoto. Op de linkermouw het embleem van het WK Cyclocross in Louisville. Mike pakte in 2013 de wereldtitel bij de beloften en versloeg Bosmans en zijn huidige ploegmaat Wout van Aert. Tenslotte vinden we op rechtermouw de beroemde kassei uit Parijs-Roubaix. Deze klassieker won Mike in 2014 in de beloften categorie. Op de voorzijde staat nogmaals een uitvergroting van de millimetersprint in de eerste rit van de Tour.

Zaterdag 6 juni
Precies elf maanden na zijn winst in de Tour vertrok de Supportersclub vanmiddag voor een tochtje van 65 kilometer. Op die manier was de kleding voor het eerst te zien in de regio Venray-Ysselsteyn. Natuurlijk zal de kleding vaker te zien zijn. Zeker als de supporters Mike aanmoedigen bij de wedstrijden, die hopelijk op 1 augustus van start gaan.

Wedstrijdprogramma
Team Jumbo-Visma zal medio juni de planning en selecties presenteren. Ook de reisadviezen voor het buitenland worden uiterlijk 15 juni bekend gemaakt. Daarna zal het team de laatste puntjes op de 'i' zetten en zullen we meer weten over het programma van Mike in de maanden: juli tot en met oktober.

Er was deze week ook nog ander nieuws:

Team Jumbo-Visma en Limburg Cycling bundelen de krachten.
De sportploeg en het Limburgse wielerplatform gaan samen de breedtesport en talentontwikkeling in Limburg verder ondersteunen. De samenwerking in Limburg sluit aan bij de activiteiten van Team Jumbo-Visma Academy zoals schoolclinics, verenigingsondersteuning en talentontwikkeling.

Frans Maassen
Ook de Limburgse ploegleider en oud-wielerprof Frans Maassen maakt onderdeel uit van de ploeg. Maassen ziet de samenwerking als een welkome ontwikkeling. “We hebben op dit moment een aantal vaandeldragers in het Limburgse wielrennen, maar dat betekent niet dat we op onze lauweren kunnen rusten. Er moet continuïteit zijn op het gebied van talentvolle wielrenners. Deze samenwerking is een goede zet en helpt zeker om kinderen te enthousiasmeren voor de wielersport. In Limburg liggen erg mooie parcoursen en ook een aantal wielerbanen, maar dan moeten er wel wielrenners zijn. De trainingslocaties zijn er in ieder geval en daar moeten we op een goede manier gebruik van maken. De aanwas van jeugdwielrenners stokt, maar je hoeft niet persé op een jonge leeftijd te beginnen met fietsen. Ik ben zelf rond mijn achttiende begonnen met fietsen en Dumoulin stapte ook pas rond zijn vijftiende op de koersfiets. Dat bewijst dat je op die leeftijd kunt beginnen met deze sport. Hopelijk kunnen we in samenwerking met Limburg Cycling ervoor zorgen dat we over tien jaar de nieuwe Dumoulin en Teunissen hebben.”

Virtuele aftrap Milan van Wersch, manager van Limburg Cycling, is ook blij met de samenwerking. "Onlangs hebben we de virtuele kick-off van de samenwerking met Team Jumbo-Visma en drie Limburgse wedstrijdverenigingen TWC Maaslandster, Wcl Bergklimmers en Cycling Team Limburg gehad. Het was mooi om te zien dat iedereen enthousiast was en bereid is om er samen de schouders onder te zetten. We hebben de schoolbezoeken logischerwijs uit moeten stellen. Zodra de situatie het toelaat, gaan we verder met de uitvoering hiervan.”