Afgelopen zaterdag werd de jaarlijkse supportersdag met Mike georganiseerd. Dat was alweer de derde editie. De 'formule' bleef ongewijzigd. Na een toertocht met Mike kregen de supporters bij clublokaal Roelanzia  een een hapje en een drankje. Vervolgens was er een terugblik met Mike op zijn seizoen 2016 en een kleine vooruitblik naar het nieuwe jaar bij Team Sunweb-GIANT. Een nieuw onderdeel was de afsluiter petje op, petje af.

Toertocht
Rond 11.30 uur verzamelde iedereen zich bij Café-Restaurant Roelanzia. Ongeveer dertig supporters zouden Mike vergezellen op een tocht van 51 km door het Noord-Limburgse en Brabantse landschap . De tocht over rustige landwegen was uitgezet door Thijs van Asten, die het merendeel van het kopwerk voor zijn rekening nam. Voorzitter Hans Teunissen had bij het vertrek de spelregels nog eens duidelijk verwoord. "We blijven bij elkaar en rijden een tempo dat voor iedereen te doen is. De laatste kilometer mag er een finale gemaakt worden", klonk het streng. Helaas kon men geen woord houden en werd de finale al vijf kilometer voor Ysselsteyn ingezet. De winnaar krijg daarom geen eervolle vermelding.

Sponsoren en middag
Bij aankomst had Rob Dekkers van Dekkers Tweewielers uit Wanssum de zaal omgetoverd tot een mooi wielercafé. Verschillende modellen exposeerde hij in de zaal van Roelanzia. De supporters konden weer genieten van een lekkere soep met broodjes en hamburgers. Bedankt daarvoor, Hans en Mia Rongen!
Rond half vier werd Mike door Ger Hermans geïnterviewd. Het hele seizoen kwam ter sprake. De crossen, de Spaanse voorbereiding, het voorjaar met een opvallende Dwars door Vlaanderen en twee vierde plaatsen in massasprints. Verder de blessure aan de knie, het salaris, de overgang naar Giant, de Belgische kermiskoersen, Canada het slot van het wielerseizoen. Tot slot nog een korte vooruitblik naar 2017. De eerste besprekingen met het nieuwe team zijn echter nog niet gehouden.

Petje op, petje af
De populaire wielerquiz verliep razendsnel. Bij de leeftijd van Mike moest de helft al gaan zitten. Na de vijfde vraag bleven er nog zeven supporters over.
Toen er nog één vraag later vijf overbleven, kwam de vraag wie de etappe in Californië won waarin Mike vierde werd. Alleen Marian Claessens-Jenniskens koos voor Kristoff. De andere vier hadden niet goed geluisterd in het interview en kozen voor Peter Sagan. Hans Teunissen sloot de supportersmiddag af en had een mooie prijs voor de Supporter van het Jaar 2016: een bierpakket met Mike Teunissen-attributen.

Foto-pagina
De onderstaande foto's zijn gemaakt door Hein van Bakel.