1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Voor de start kon Mike zijn dertigste verjaardag op bescheiden wijze vieren in de teambus met "riestevlaai zonder slagroom" en koffie, maar daarna wachtte gewoon een nieuwe en zware etappe in Baskenland.

Groupama op kop
Al snel vormde zich in de zesde etappe een tienkoppige vluchtgroep die maximaal 6 minuten kreeg. Op kop van het peloton reed de Jumbo-formatie lange tijd gegroepeerd achter de mannen van Groupama, die leider Rudy Molard in hun midden hadden.

Bus
Tot de voorlaatste klim kon Mike zijn werk doen en met veel anderen kwam hij in de bus binnen. Die grote groep van vijftig renners  bereikte de top van de slotklim meer dan vijfentwintig minuten na de verrassende winnaar Jay Vine (Alpecin). Mike werd 93e. In het algemeen klassement is hij nu 126e.

Strijd op gladde wegen
Regen, gladde wegen en enkele valpartijen bepaalden het beeld van koers die bij de voorlaatste klim echt ontbrandde. De klassementsmannen gaven gas en zorgden ervoor dat groep snel uitdunde. De favorieten voor de eindzege moesten in de laatste kilometers een indrukwekkende Remco Evenepoel samen met Enric Mas laten gaan.

Evenepoel leider
De Belgische kopman van Quick-Step  kwam als tweede binnen, maar is wel de nieuwe leider. Topfavoriet Primoz Roglic (5e) kreeg bijna anderhalve minuut aan zijn broek van Evenepoel, net als Hindley (8e), Simon Yates (10e) en Almeida (11e). Medefavoriet Carapaz (25e) gaf bijna 3 minuten toe.

Veel gemerkt van de verjaardag?
"Nee, business as usual, saai hè."
Rustiger koersen zonder trui in de ploeg?
"Nee, eigenlijk niet doordat het zo ging regenen. Dat bracht de nodige nervositeit in het peloton."
Tot de voorlaatste klim je werk gedaan?
"Ja, tja, ik hoef nu niet echt iets te doen, hè, behalve meefietsen. Maar dat heb ik gelukkig goed kunnen doen! We hebben Primoz goed van voren gehouden, want we wisten dat het ff tricky was. Zo hebben we die valpartij net kunnen ontwijken. En toen uitbollen ... in de regen 😂"


.