1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

De eerste rit op Spaanse bodem toonde lange tijd hetzelfde beeld: zes koplopers snelden door het Baskenland, 3 minuten daarachter het peloton aangevoerd door Mike. Kilometers deed hij het werk, terwijl zijn ploegmaats hem af en toe nieuwe bidons en gelletjes brachten.

Ook rodetruidrager Eduardo Affini en renners van Bora deden af en toe een kopbeurt waardoor de vluchters nooit veel voorsprong kregen.

Bergtrui
Julius van den Berg had de vlucht gemist en raakte al op de eerste klim zijn bergtrui kwijt. Bennett en Pedersen raapten bij de tussensprint de 'groene' punten op. Bennett blijft leider.

Klus geklaard
30 km voor de finish waren de laatste vluchters eraan voor de moeite en ging de uitgedunde groep richting slotklim die begon op 20 km voor de eindstreep. Hier zat het werk erop voor Mike, Affini en Gesink nadat zij Roglic voorin hadden afgezet. De klassementsmannen waren nu aan zet. Roglic kreeg nog steun van Kuss, Harper en Oomen.

Winst
De Sloveen van Jumbo was op de punchersaankomst in Laguardia duidelijk sterker dan Mads Pedersen en de rest van de toppers. Met zijn overwinning zorgde Roglic voor het unieke feit dat er voor de vierde dag een andere renner van Jumbo-Visma in de leiderstrui kwam. Robert Gesink, Mike en Eduardo Affini gingen hem voor.

Klassementen
Kuss kwam als 8e over de streep in dezelfde tijd als Roglic. Oomen verloor 49 seconden (61). Mike (119e) arriveerde samen met Affini (120e) op ruim 14 minuten. Door de bonificatieseconden heeft Roglic nu in het algemeen klassement 13 seconden voorsprong op Kuss. Sam Oomen is 25e op 1:02, Mike staat 116e op 14:26.

Was het plan dat jij en Eduardo kopwerk deden tot de slotklim?
"Ja, maar Bora kwam helpen, daarom kon Edo zich sparen en heb ik als enige van de ploeg de hele dag op kop gereden. Toen ze het gat wilden dichtrijden voor de sprint, konden we het aan de rest van de ploeg overlaten. Edo was dan nog mooi fris richting laatste klim."
Morgen weer op kop?
"Ja, in principe vanaf nu iedere dag, denk ik."
Rood geruild voor Jumbo-kleur, maar de herinneringen aan de Nederlandse dagen blijven?
"Uiteraard. Het waren erg mooie dagen met veel publiek en een geweldige sfeer. Al is het voor mijn gevoel ook weer mooi om het thuisland te zijn van de Vuelta."