1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Bijna leek Mike zelfs de tweede etappe in Utrecht te gaan winnen, maar zijn vierde plaats in een hectische eindsprint leverde hem wel de leiderstrui op! Na het iconische geel van de Tour veroverde hij nu het magische rood van de Vuelta.

Na de huldiging vertelde hij voor de NOS-microfoon dat hij tot op het laatst zijn taak had vervuld: bij kopman Roglic blijven, en omkijken waar die bleef. In de slotkilometer klonk echter in zijn oortje "ga maar, hij is veilig". En links van de weg sprintte Mike handig naar voren. Met een grote glimlach kon hij van zijn fiets stappen en zijn ploegmaats en ploegleiding bedanken voor de ruimte die hij vandaag kreeg.Uitslag
Bij de Utrechtse Uithof was Bennett (Bora) de snelste in de verwachte massasprint.  De plaatsen 2-5 waren voor respectievelijk Mads Pedersen (Trek), Tim Merlier (Alpecin), Mike (Jumbo) en Ackermann (UAE). In het algemeen klassement heeft Mike dezelfde tijd als zijn ploegmaats Affini, Oomen, Roglic en Kuss. In zo'n geval geldt de regel dat de leiderstrui is voor de renner die het eerste over de streep komt. De groene trui is voor Bennet, Mike staat 5e in dit klassement. Jumbo-Visma  is nog steeds leider in het ploegenklassement.Vroege vlucht voor bergtrui
Vier kilometer na de start in Den Bosch was de vroege vlucht al een feit. 5 renners, onder wie Jetse Bol en Julius van den Berg gingen op jacht naar de bergtrui die te verdienen was op de Amerongse berg. Veel voorsprong kregen ze niet. Even leek het peloton zelfs terug te komen, maar uiteindelijk was de blauwe bollentrui voor Julius van de Berg (EF) en lieten de vluchters zich inlopen door de grote groep. 

Bonificatiesprint
De hele etappe zagen we Mike met zijn ploegmaats voor in de groep rijden, bezig met de opdracht Roglic veilig door deze rit te loodsen. Net voor de bonificatiesprint op vliegbasis Soesterberg ontsierde een valpartij met onder anderen Wout Poels de wedstrijd. De bonificatieseconden gingen naar Pedersen, Mullen en Hayter. Mike sprintte niet echt mee, hij zat alleen van voren om ervoor te zorgen dat de klassementsmannen geen seconden konden winnen.
"We wilden de klassementsmannen counteren, maar dat was niet nodig, dus spaarde ik energie. Daarna was het focus op Primoz tot de laatste kilometer."

Etappewinst?
Had je die etappe kunnen winnen? ... "Al had ik wel veel snelheid, maar winnen? Ik denk het niet.😜😜"

Unieke trui
De rode leiderstrui die Mike kreeg overhandigd, is speciaal ontworpen voor de Nederlandse etappes en combineert de wapens van Utrecht, Breda en ’s-Hertogenbosch en de provincies Utrecht en Noord-Brabant. De gele truien die hij in de Tour van 2019 in Brussel kreeg waren ook uniek met de beeltenis van het Atomium en Eddy Merckx.

"Ongelooflijk"
Morgen staat de etappe Breda-Breda (193 km) op het programma. "De leiderstrui in eigen land dragen is ongelooflijk", zegt Mike.  "Gisteren was geweldig, vandaag was geweldig, morgen wordt het onwerkelijk!!"
Eurosport zendt de hele rit uit. Sporza begint om 13.30 uur.