WK weg

De laatste 2 wedstrijden als 3e-jaars beloften waren 2 WK's. Allereerst reden wij het WK ploegentijdrit, waarin wij (met alleen maar belofte renners) tussen alle profteams en andere continentale ploegen reden.

 

De eerste doelstelling was om het beste van deze continentale ploegen te worden en tijdens de tijdrit bleek al snel dat dit tot de mogelijkheden behoorden. Bij alle tussenpunten waren wij het snelste en het duurde pas tot Vacansoleil (als eerste profploeg) voordat deze tijden verbeterd werden. We bleven goed met z'n zessen bij elkaar en met name door de lange kopbeurten van Martijn Tusveld en mij bleef het tempo erg hoog. We reden de snelste tijd en alle andere conti- en procontinentale beten hun tanden stuk op deze tijd. Vacansoleil was de eerste ploeg die onze tijd verbeterde en daarna kwamen de andere WorldTour ploegen die allemaal (met uitzondering van AG2R) sneller reden dan ons. We finishten uiteindelijk als 19e..

Een aantal dagen later was dan het WK voor beloften. Na een aanloop reden we nog 7 rondes met daarin 1 klim van 4 kilometer aan zo'n 5/6% en 1 muurtje van zo'n 800 meter aan 12% (met een max. stijgingspercentage van 18%). Doordat het parcours lastig was, had ik van te voren het plan om te proberen weg te rijden voordat de echte finale zou beginnen. Bij mijn aanvallen kreeg ik nooit iemand met mij mee en met nog 3 rondes te gaan begon de finale en was het dus niet gelukt om van het peloton weg te rijden. Deze ronde overleefde ik nog, maar toen er in de en na laatste ronde nóg harder omhoog gereden werd kon ik niet mee. Ik eindigde in het 2e pelotonnetje, als 37e..

Back to Top