Stefan Bissegger (EF Education) heeft de tijdrit in de Benelux Tour op zijn naam geschreven. Met een gemiddelde snelheid van bijna 55 km per uur bleek hij in Lelystad 15 seconden sneller dan Mikes ploeggenoot Eduardo Affini. Europees kampioen Stefan Küng  werd derde. Mike verloor met zijn 44e plaats iets meer tijd dan hij gehoopt had, maar blijft wel in de top 20 van het klassement.

18e in AK
Mike die door de vierde plaats in klassement pas laat startte, realiseerde bij het eerste tussenpunt de 27e tijd, maar reed in het tweede deel iets trager waardoor hij uiteindelijk op plaats 44 belandde. Zijn achterstand bedroeg 57 seconden. Door zijn goede tijd in de rit van gisteren staat hij nu op plaats 18 in de algemene rangschikking. Zijn achterstand op de nieuwe leider Bissinger bedraagt 52 seconden. De tijdrijders Asgreen en Küng zijn tweede en derde.


Te veel tijdrijders van voren
"Ik hoop dinsdag een goede tijdrit te rijden en daarna kijken we van dag tot dag wat er mogelijk is qua klassement," vertelde Mike in Dokkum na zijn sterke optreden in de openingsetappe van de Benelux Tour, waarin hij kon meestrijden om de overwinning. Gisteren was echter al duidelijk dat er te veel goede tijdrijders in de eerste waaier zaten om een echte gouden zaak te kunnen doen in de korte tijdrit in Lelystad.

 Lastige rit?
"Met mijn tijd ben ik niet tevreden. Ik ging niet snel genoeg."
Na het eerste tussenpunt zaten leden van Supportersclub in de berm. Heb je die van tevoren gesproken?
"Nee. Tijdens de verkenning ben ik bezig met andere dingen, zoals het parcours. Voor randzaken heb ik dan geen tijd."
Wat brengen de komende etappes?
"Sprints. Verder moeten we vanaf nu tijd zien te winnen en wie weet zit er dan nog een goed klassement in.”

Derde etappe
Morgen trekt de karavaan van het Belgische Essen naar het Nederlandse Hoogerheide. Het is een vlakke rit van bijna 170 km. Finish tussen 14:30 uur en 15:00 uur. Sporza en Eurosport geven verslag vanaf 13:30 uur.