1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Mike toonde vandaag zijn stijgende vorm door gewoon in het dertigkoppige peloton van klassementsmannen over de eindstreep in Disentis te bollen.

Weer was het klimmen geblazen in de Ronde van Zwitserland. Vanaf de start kregen de renners meteen de zware Gotthardpas voor de wielen. En daar bleef het niet bij. Er volgden nog een klim van 1e en 3e categorie.Uitbollen

De achterstand van de groep-Mike op de winnaar Kron (Lotto-Soudal) bedroeg bijna drie minuten. Het was overigens Costa die de sprint van drie won, maar de jury oordeelde dat zijn sprint niet reglementair was. Mike die zich zoals gezegd niet de sprint mengde, werd 42e. In het algemeen klassement is hij nu 38e op 18:19 min. van leider Carapaz.

Team-Jumbo
Antwan Tolhoek maakte deel uit van de grote vluchtgroep die aanvankelijk betond uit 39 renners. Hij legde beslag op plaats 8. Oomen, Dumoulin en Leemreize kwamen binnen in de groep waarin Mike zat. Oomen is nu 7e in het algemeen klassement. Zijn achterstand bedraagt 2:19 min.

50 km voor de finish begon de tv-reportage. We zagen je in het kleine peloton zitten. Heb je van tevoren iets kunnen doen? "Niks …Op Gotthard moest ik lossen, maar beneden kon ik weer aansluiten en kwam de controle over de wedstrijd..
Tevreden? "Ja, afgezien van de beginfase, ging het wel fijn. Eigenlijk gaat het iedere dag beter."
Morgen gas in de tijdrit of niet? "Tsja, je moet wel doorrijden, want anders ben je buiten tijd. Maar niet volle bak natuurlijk."

Zware tijdrit
Het slotweekend begint morgen  met een loodzware tijdrit. Disentis is de startplaats van een tijdrit die 23,2 kilometer later finisht in Andermatt. In het parcours zit de Oberalppass, een Alpencol van eerste categorie. Eurosport Player zendt de wedstrijd uit vanaf 15:40 uur. Mike start om 15:57 uur.