"Je moet hier al een goeie klimmer zijn om te kunnen sprinten!"

In een grote groep van een zeventig renners arriveerde Mike vandaag aan de finish in Pfaffnau, waar Van der Poel in de sprint voor de tweede keer iedereen het nakijken gaf. Hij is ook de nieuwe drager van de gele trui. Van tevoren had Mike gehoopt dat hij vandaag mee kon sprinten, maar de slotklim was toch nog net te lastig: "Ik mis nog net die paar procentjes om echt mee te kunnen doen."

Maar de Ronde van Zwitserland is perfect om de vorm aan te scherpen voor de Tour, geeft hij aan.

Koers
Na de regen gisteren was het vandaag voor het peloton aangenaam koersen, want de wegen bleven droog en het zonnetje scheen lekker. Op de laatste officiële klim werden de vroege vluchters ingelopen en begon de koers echt. Uiteindelijk mochten een vijftigtal renners uitmaken wie op de hellende aankomststrook de snelste was.

Klassering
Het grote peloton – met daarin Mike als 80e – had een achterstand van 1:32 min. In het algemeen klassement is hij nu 51e.

"Vandaag heb ik het opnieuw  geprobeerd, maar wederom hadden we te maken met een lastige finale. Voor mij te lastig bleek", zegt Mike. "Ook morgen krijgen we op het einde weer een lange klim. Ik vrees dat weer hetzelfde zal zijn. Je moet hier al een goeie klimmer zijn om te kunnen sprinten!"

Morgen
De rit van morgen begint in St.-Urban en eindigt na 170 km in Gstaad. In de finale wacht de beklimming  (7,5 km) van de Saanmöster. Vanaf 15.40 zendt Eurosport Player live uit.

Back to Top