Prima opening in Ronde van Zwitserland

Met een 24e plaats in de openingstijdrit van de Ronde van Zwitserland kan Mike tevreden terugkijken op zijn rit tegen het uurwerk. Op het 10,9 kilometer lange parcours in Frauenfeld betekende dat een gemiddelde snelheid van 51,8 kilometer per uur.

Küng winnaar
De Zwitser Stefan Küng won in een tijd van 12:00 minuten en was daarmee 38 seconden sneller dan Mike. De Europees kampioen van Groupama-FDJ versloeg zijn landgenoot Stefan Bissegger en Mattia Cattaneo. Tom Dumoulin (Jumbo-Visma) werd bij zijn rentree zestiende.

Twee Zwitsers vooraan
Stefan Bissiger bracht al vroeg in het programma 12:04 op de klokken. Die tijd bleef heel lang staan, want ook Rohan Dennis en Søren Kragh Andersen konden de tijd niet verslaan. Zij gaven ongeveer twintig seconden toe. Alleen Küng dook met vier seconden onder de tijd van zijn landgenoot. Het bleek genoeg voor de ritzege.

Steeds nat wegdek; in laatste uur iets droger
De tijdtrit werd verreden in een druilerige regen. Het asfalt bleef nat en het was toch oppassen. Vooral in de eerste vier kilometer zaten veel bochten. De laatste vijf kilometer waren weer wat meer rechtdoor. Mike liet bij de tussentijd een achttiende tijd noteren.

Mike: "Ik denk dat mijn tijd wel oké was. Er was betrekkelijk weinig wind, wel wat regen. Maar niet écht veel. Bij de laatste vijftig renners begon het iets op te drogen."

Tweede etappe
Morgen start het peloton om 13:05 uur voor een rit over 178 kilometer en bijna 2400 hoogtemeters. De finish wordt verwacht rond 17.15 uur.

Back to Top