Begin december werd de supportersvereniging benaderd door de redactie van het Fiets magazine. Het maandblad bestaat al bijna 40 jaar en wordt gemaakt door en voor fietsers. We maakten daarom een afspraak met de technische redacteur Menno Grootjans en fotograaf Remco Veurink. Met z'n vieren verzamelden we ons bij 'suppportershome' Roelanzia.

De aandacht van de redactie werd vooral getrokken door het idee van de Piëlrundje Challenge. Mike zette half november een tijd. De supporters mochten proberen het beter te doen. Op basis van hun leeftijd konden ze wel rekenen op een aantal bonificatieminuten.

Meer dan de moeite waard
"Limburg is meer dan alleen de Cauberg en vlaai. Trek eens naar Ysselsteyn en fiets op het trainingsparcours van Mike Teunissen. Het is meer dan de moeite waard", aldus Menno. Hiermee gaf hij nogmaals duidelijk aan dat ook het noorden van onze provincie wat moois in petto heeft.
De 62-jarige redacteur van Fiets voelt zich als een vis in het water in het bos. Hij crost graag over de bospaden. Maar ook op de weg staat hij zijn mannetje. Grootjans werd al twee maal wereldkampioen bij de journalisten. In 2002 versloeg hij in Zolder Karl Vannieuwkerke (Vive le Velo) en in 2018 deed hij het nog eens dunnetjes over in Roeselaere. Toen als zestigplusser.

Oorlog maken
Het artikel kreeg de titel Oorlog maken, waarbij natuurlijk gerefereerd wordt aan de geschiedenis van de streek met de luchtmachtbasis de Peel en ook de Nederlandse verdedigingslinie de Peel-Raamstelling, die in 1939 werd aangelegd. 10 mei 1940, de eerste dag dat Nederland  in oorlog was met de Duitsers, viel deze echter al.

Fiets over Piëlrundje
Het magazine Fiets is een maandblad met veel info over nieuwe racefietsen, mountainbikes en gadgets. Ook tref je inspiratie aan voor een mooie fietsbestemming. En verder veel trainings-, materiaal- en voedingstips. Het artikel over het Piëlrundje staat in het decembernummer, dat op maandag 28 december is verschenen.

Klik hier of op de afbeelding van het artikel.

Foto's van Remco Veurink ©