Ruim zestig leden volgden gisteravond de digitale sessie van de jaarlijkse  Supportersdag. Technici Rik en Pim Rongen zorgden ervoor dat de uitzending vanuit Roelanzia – het Ysselsteynse restaurant waar de fanclub bijeenkomt – technisch goed verliep. Net als bij de andere jaarlijkse bijeenkomsten konden de leden luisteren naar een uitvoering interview en meedoen aan een quiz, maar nu, vanwege de coronamaatregelen, vanuit hun stoel in de huiskamer.

De val
Gespreksleider Ger Hermans legde eerst enkele prikkelende stellingen voor aan Mike. Hierin werd al gepreludeerd op  het echte interview waarin het afgelopen seizoen en wielerjaar 2021 aan bod kwamen. Zijn voorbereiding voor 2020 d.m.v. de hoogtestages was echt goed is geweest, legde Mike uit. Helaas verliep alles anders dan iedereen verwachtte. Corona kreeg de wereld in de greep en net voordat de eerste wedstrijden eindelijk zouden beginnen, raakte Mike geblesseerd. Bij een training met de Tourploeg in Tignes reed hij door een putje, schoot met beide handen van zijn stuur en viel op zijn knie: het begin van veel ellende. "Ik was goed bezig, net als de anderen. Dat lieten ze later wel zien in de koersen." Maar Mike zat thuis … Pas tijdens zijn deelname aan Tirreno-Adriatico verdwenen de klachten. Daar werd hij – na amper serieuze training 5e en 10e in etappes. "In de BinckBank eindigde ik als 8e, slecht was dat niet, vorig jaar was ik daar 6e."

Vragen
Tijdens het interview konden supporters vragen stellen via een chat. Crossen zal Mike hoogstens op nationaal niveau. Schaatsen op de baan in Tilburg is een initiatief van ploeggenoot Timo Roosen. Nu heeft Mike een paar schaatslessen gehad. Beentje-over doen moet nog even wachten. Op welke fietsen Mike traint, is onduidelijk. De Bianchi's worden namelijk pas op 1 januari verruild voor Cervélo's. "Maar ik denk dat het een goede fiets is", lacht Mike.

Programma
Het programma voor 2021 wordt in overleg met de ploegleiding vastgesteld. Volgens Mike is de Tour meer dan dit jaar  geschikt voor de klassieker-types. "Dat biedt wel perspectieven voor mij, ook als ondersteuner voor Wout van Aert. Deelname aan Giro en Vuelta zoals dit jaar de planning was, blijft een mooie uitdaging, maar nu geef ik de voorkeur aan de Tour." Ook het WK-parcours is België is een kolfje naar Mikes hand.

Training
Sinds deze week is de echte training weer begonnen. Met name Tim Heemkerk begeleidt hem. Hoe en waar hoogtestages zijn, is afhankelijk van coronamaatregelen.

Quiz
Na het interview konden alle leden via een code inloggen bij het programma Kahoot! voor deelname aan een quiz. Met slechts een foutief antwoord stak Britt Teunissen iedereen de loef af en was duidelijk wie Gerrit Spreeuwenberg opvolgde, de winnaar van 2019.  En voor wie het niet door had: een deelnemer haakte terecht al af na vraag 2, want onder de naam  'maillot jaune' speelde Mike …

Interview
Het gesprek - livestream via Facebook - met Mike kun je nog terugkijken, klik dan hier.