Na sterke koers 18e in Gent-Wevelgem

In ons liveverslag van Gent-Wevelgem  is te lezen dat Team-Jumbo de hele wedstrijd van voren reed. Op vijftig kilometer van de meet trok een groep met Mike ten aanval, waarna Van Aert in een achtervolgende groep de oversteek naar de koplopers maakte. In de slotfase ontsnapten vier renners. Mads Pedersen bleek uiteindelijk de snelste. Na een sterke wedstrijd kwam Mike als 18e over de aankomstlijn. Wout van Aert werd 8e. Vanmorgen blikt Mike terug.

 In de wind naar de heuvels
"Eerst was weer op de lange, rechte wegen de  verwachte wind. Daarop reageerden we attent met de ploeg. Op een bepaald moment bleven er aan het front maar een dertigtal man over en wij zaten allen zeven erbij! Helaas kwam alles weer terug en begon alles opnieuw in de heuvelzone."

Overal achteraan springen
"Na de eerste beklimming van de Kemmel kon ik net aansluiten bij wat later de eerste groep werd. Amund Janssen viel daaruit helaas weg door een lekke band en zo zaten we nog  met twee van de ploeg erbij, Timo Roosen en ik. Dan is het mijn taak om op alle gevaarlijke groepen te reageren. Eigenlijk ben ik bijna overal achteraan gaan springen. Het resultaat was dat we in de slotfase met 9 renners een kopgroep vormden."

3 x Kemmel 
"Na de tweede beklimming van de Kemmel kon ik mooi gaan sparen, want Wout van Aert kwam eraan. Daardoor kon ik ook mooi mee bij de derde, en laatste, beklimming van de Kemmel."

Om en om
"Onze afspraak was vervolgens dat we om en om zouden reageren. Dus pakte ik Yves Lampaert terug. Toen er weer renners demarreerden, schoof Wout mee. Omdat er jammer genoeg een aantal mannen bleef zitten en ik ook wel wat vermoeidheid begon te voelen, kwamen we daar achter die breuk met de nieuwe kopgroep en zat mij koers zat erop …"

Back to Top