1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Zondag begint Mike aan een belangrijke reeks met vier Vlaamse klassiekers. Zondag Gent-Wevelgem in Flanders Fields. Zondag 18 oktober wielermonument Ronde van Vlaanderen. Na de Driedaagse Brugge-De Panne (woensdag 21 oktober) zou Mikes lievelingskoers Parijs-Roubaix (zondag 25 oktober) volgen, maar deze werd op 9 oktober helaas afgelast!

Wielermonumenten
Inmiddels heeft Mike al tien deelnames aan wielermonumenten achter zijn naam staan. In de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix stond hij al vier maal aan de start. In Milaan-Sanremo en Luik-Bastenaken-Luik ieder één maal.

Flanders Classics en parcours
De wedstrijdorganisator Flanders Classics heeft besloten om de parcours wat te wijzigen in vergelijking met wat was voorzien in het voorjaar en de wedstrijden in te korten met het oog op de drukke najaarskalender. Voor Gent-Wevelgem gaat het om een beperkte inkorting van de totale wedstrijdafstand, waarbij de klassieke sleutelpunten in de finales bewaard blijven. In totaal worden 238 kilometer afgelegd. Zoals voorzien wordt voor het eerst in de geschiedenis van deze klassieker gestart in Ieper. De passage over het Frans grondgebied wordt volledig geschrapt. Daardoor verdwijnen er ook enkele hellingen, zoals Catsberg, Zwarte Berg en Vert Mont, en dus een pak hoogtemeters uit het parcours. Om de wedstrijd toch van de nodige schifting te voorzien, wordt daarom een extra passage op de Kemmelberg in het parcours opgenomen. Ook de Plugstreets en de Moeren blijven onderdeel van een nog steeds lastige koers.

Team Jumbo-Visma
Het geel-zwarte team van Mike gaat van start met kopman Wout van Aert (rugnummer 121). Verder Pascal Eekhoorn (122), Amund Grøndahl Jansen (123), Taco van der Hoorn (124), Timo Roosen (125) en Maarten Wynants (127). Mike draagt zondag het rugnummer 126 in zijn vijfde deelname (van 2016 tot en met 2020)

Met Wout proberen controle te houden
Mike, die deze week nog flink wat kilometers afraffelde blikt vooruit: "We starten zondag weer met Wout (van Aert, red.). Hij nam wat rust na het WK. Daardoor krijgen ook gelijk weer een pak meer verantwoordelijkheid in de koers. We proberen de koers onder controle te houden en mogelijk zal ik daarin wat vroeger ondersteunen. Ruimte om zelf te anticiperen verwacht ik niet, maar dat is slecht te voorspellen. Het team bestaat uit de renners uit de BinckBank Tour met Wout. De zieke Bert-Jan Lindeman wordt vervangen door Taco van der Hoorn."

TV
De wedstrijd wordt vanaf 13.30 uur uitgezonden op alle belangrijke tv zenders. Ook in de ochtend zijn er al beelden vanaf 09.30 uur.