Achtste in de eindstand van de BinckBank Tour na mooie slotrit

Mike is in de BinckBank Tour als achtste geëindigd. Hij werd in de vijfde en laatste etappe vijftiende. Mathieu van der Poel was de sterkste op de slotdag. De Nederlands kampioen won de rit over 184 kilometer na een solo van bijna 75 kilometer en had net genoeg over om het eindklassement te winnen voor Søren Kragh Andersen.

Drie beklimmingen in plaatselijke omloop
De start van de 152 renners werd om 12.15 uur gegeven in Ottignies-Louvain-la-Neuve. Regen was voorspeld, maar deze hield kort na het startschot op. De etappe zou finishen in Geraardsbergen,  waar vier lokale ronden moesten worden afgelegd. In deze ronde van 25,5 kilometer de Bosberg, de Denderoordberg en een passage over de mythische Muur. De renners konden zich verheugen op een zware koers.

Kopgroep en vroege aanval Van der Poel
Acht renners kwamen voorop met Mikes ploegmaat Bert-Jan Lindeman. Verder Belgisch kampioen Dries De Bondt, Brian van Goethem, Jonas Koch, Christian Knees, Julien Duval, Rasmus Tiller en Baptiste Planckaert. Niet verontrustend, maar dat veranderde toen Mathieu van der Poel in de aanval ging op de Kapelmuur. Hij nam de Fransen Florian Sénéchal en Cyril Lemoine mee en ging hij op jacht naar de koplopers. Eén ronde later ging hij alleen door en pakte een voorsprong van één minuut en twintig seconden. Alle overige renners vielen terug in de eerste achtervolgende groep van zo'n veertig renners.

Mike oplettend op de beklimmingen
Mike zorgde steeds dat hij de beklimmingen vooraan begon. Bij de derde beklimming van de Bosberg zat hij op kop. De achtervolgende groep bestond toen nog uit bijna veertig renners. Tim Roosen was de laatste helper van Mike. Maar ook Timo moest lossen toen er nog zo'n vijftien overbleven en dat op één minuut van Van der Poel. Mike voelde zich nog prima en probeerde het op zeven kilometer van de meet. De Zwitser Bissigger, derde in het klassement, dichtte de kloof echter snel.

Bij de laatste passage van de Kapelmuur versnelden de sterksten. Eerst met z'n zessen, later bleven alleen Kragh Andersen, Colbrelli, Naessen en Küng over. Intussen brak leider Mads Pedersen definitief op de Bosberg. Het kwartet kreeg de Nederlands kampioen in het zicht. Van der Poel gaf zijn voorsprong niet meer af en kwam in Geraardsbergen triomferend en nog net solo over de finish.

Laatste test voor de klassiekers
Mike: "Ik kon goed mee tot de laatste ronde. Toen onze groep halveerde kon ik nog net mee met de achtervolgers. In die groep was ik wel één van de betere, maar kwam niet weg. Vandaag was eigenlijk de échte test? Ja, al met al niet slecht, maar ik had al op meer gehoopt. Vanaf de volgende week, de klassiekers. Gent-Wevelgem (11 oktober) gaat de eerste worden. Daarna volgen de Ronde van Vlaanderen (18 oktober) en tenslotte Parijs-Roubaix (25 oktober). De komende week – in overleg met trainer – bekijken we wat we nog kunnen doen om misschien toch nog een klein stapje te maken.

Eindklassement
In het klassement staat Mike 8e, met 1:47 minuut achterstand op winnaar Mathieu van der Poel. Hij is ook de tweede Nederlander in het eindklassement.

Back to Top