1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Na zijn goede tijdrit ziet Mike zijn naam staan op de negende plaats van het algemeen klassement. Zijn achterstand op rodetruidrager Mads Pedersen bedraagt 30 seconden. Dat betekent dat er in de zware etappe van morgen naar Geraardsbergen nog veel mogelijk is.

Verkenning
Mike verkende rond het middaguur het parcours van de korte tijdrit in Riemst. Na zijn derde ronde had hij nog even tijd voor een eenzame toeschouwer / supporter. Door zijn hoge klassering in het klassement, hoefde hij pas om halfvijf te starten en kon hij gebruikmaken van de informatie van ploeggenoten die al binnen waren. Helaas kwam de mededeling DNS bij de naam Amund Janssen: te vermoeid na alle inspanningen van de Tour de France. De tijdrit leverde Mike een 16e plaats op, 28 seconden achter de sterke winnaar Soren Kragh Andersen. 

Parcours en vol vertrekken
De omloop in Riemst had een lengte van 8,14 kilometer. Het begon met een klimmetje van 600 meter (á 6%). Daarna lange rechte stukken en iets glooiend. Na het keerpunt op de brug terug naar Kanne. De laatste kilometer ging weer flink omlaag met onderaan een paar technische bochten. In de ochtend had het een beetje geregend, waardoor het half nat half droog was. Toen Mike van start ging was de omloop grotendeels opgedroogd.
Mike vertelde voor de start bij de verkenning dat hij vol van start zou gaan. En hopen dat hij daarna kon doortrekken. In de laatste kilometer waren er nog wel een paar seconden te winnen of te verliezen in een passage net voor de finish.

Tussentijd
Mike staat bekend dat hij als explosieve renner snel kan vertrekken en dat liet hij ook zien. Hij liet bij het tussenpunt na 4,5 kilometer een tiende tijd noteren. In de laatste drie kilometer naar de streep verspeelde hij een paar seconden en werd zestiende. Hij liet bekende tijdrijders en ook gevestigde namen achter zich. Hij mocht dan ook tevreden zijn.

Zware rit naar Geraadsbergen wacht
Mike: "Ik verlies denk ik wat op dat laatste klimmetje voor die afdaling. Of eigenlijk.....misschien kon ik daar wat sneller. Toen ik de finishstreep passeerde had ik een goed gevoel, maar eigenlijk toch gehoopt nog wat sneller te zijn. Maar goed het is wat het is! Morgen de slotrit naar Geraadsbergen. Het wordt zwaar want er is sowieso regen voorspeld. En dan vier passages op zowel de Kapelmuur en de Bosberg. Ben tot nu toe wel tevreden met het gevoel. Maar het zou mooi zijn als het morgen zo gaat zoals vorig jaar. Toen werd ik zesde op de Vesten in Geraadsbergen. Ik denk dat de finale vroeg gaat beginnen."

Foto's van Eddy de Bie en Tijmen Camps