Mike komt niet tot een sprint in de laatste chaotische kilometer

Gisteren werd de tweede rit van de BinckBank Tour in Vlissingen geschrapt. Vandaag werd er weer gesprint, die in Aalter zowel de start- als finishplaats kreeg. Deze derde rit werd een prooi voor Mads Pedersen. De Deen klopte Philipsen en Ackermann. Mike werd twaalfde in dezelfde tijd. In het klassement staat hij nu vijfde omdat Rickaert en Ackermann bonusseconden pakten.

Alpecin-Fenix  en Total Direct Energie in de aanval
Er werd na de start al snel een vroege vlucht gevormd met Kenneth Van Rooy, Pim Ligthart en Oscar Riesebeek. Dit trio kreeg gezelschap van Jonas Rickaert en Adrien Petit en zo kregen wij vijf renners voorop met twee koppels. Eentje van Alpecin-Fenix en de ander van Total Direct Energie. Samenwerking was zo verzekerd. Een latere tegenaanval met Dries de Bondt en Jelle Wallays haalde niks uit.

Slecht weer, niet alleen bij de start
Zowel bij de start als ook later in de wedstrijd moest het peloton een aantal fikse regenbuien trotseren. De kopgroep begon met één minuut voorsprong aan de laatste ronde van 23 kilometer. De sterke Jonas Rickaerts pakte bij de Gouden Kilometer flink wat seconden en probeerde het solo. Op drie kilometer van de streep was hij eraan voor de moeite.

Pedersen maakt indruk met snelle spurt
De oud-wereldkampioen Pedersen won dus de sprint met een krachtige versnelling in de laatste vijftig meter. Hij wordt ook de nieuwe leider in het algemeen klassement. Mike heeft op de vijfde plaats een achterstand van elf seconden.

Mike is geen liefhebber van dit soort sprints.
Mike: "Zat met Pascal Eekhoorn en Timo Roosen goed vooraan op drie kilometer van de meet. Toen Pascal klaar was, moest ook Timo een paar keer uitwijken en koos ik mijn eigen positie. Dat was nog voor de rode vod. Mede door de smalle en bochtige wegen was het correctie na correctie. Moest ook nog een keer het trottoir op. De chaos was eigenlijk compleet op de tweede rij. Opschuiven was onmogelijk en aan sprinten kwam ik niet meer toe. En eerlijk gezegd ben ik geen liefhebber van dit soort sprints. Ga vanavond de omloop in Riemst bestuderen en morgen alles eruit persen in tijdrit van acht kilometer met een klimmetje van 600 meter a 6%."

Back to Top