Zaterdag 29 augustus gaat de Tour de France van start in de Franse havenstad Nice, met uiteraard ook de talkshow De Avondetappe. Vanavond  praat Dione de Graaff met Mike, Danny Nelissen en Jan Janssen over het verloop van de eerste etappe, de etappe die Mike vorig jaar op prachtige wijze wist te winnen en die hem de gele trui opleverde. 

Nootdorp
Herman van der Zandt brengt het laatste nieuws als ooggetuige van de Tour in Frankrijk, want De Avondetappe wordt in dit coronajaar vanuit Nederland uitgezonden. Mike is hiervoor naar Nootdorp gereisd, de geboorteplaats van Jan Janssen.

Weer in koers!
Een ongelukkige val in een herstelritje tijdens de hoogtestage met de Tourploeg in Franse Tygnes heeft Mike helaas weken uit de competitie gehouden. Het goed nieuws is echter dat hij binnenkort weer kan starten en waarschijnlijk weer snel op niveau mee kan doen.

Mike reageert
"In de Tirreno-Adriatico, die 7 september begint, doe ik weer mee. Na al die weken kijk ik er echt naar uit. Vanavond zit ik aan tafel met Jan Janssen. Natuurlijk zegt die naam mij iets. Het is uiteraard wel mooi om met hem in De Avondetappe te mogen zijn. Ik had gehoopt dat  Wout van Aert vanmiddag in Nice de snelste zou zijn, maar Kristoff is een mooie opvolger van mij als winnaar van de openingsetappe. Het rijtje met de namen van degenen die de laatste tien jaar de eerste rit hebben gewonnen, kwam ook voorbij: sowieso een mooie lijst!"

Opmerking: de postzegels van Mike en ploeggenoten zijn te koop in de winkels van Jumbo.