1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Na drie Spaanse trainingskampen en het betwisten van twee veldritten is Mikes overwintering afgelopen. Vandaag vliegt hij met enkele ploeggenoten vanaf Tenerife naar België. Zaterdag staat hij in Gent met het nummer van de 'kopman' (151) aan de start van de eerste klassieker van de Vlaamse wielerlente: de Omloop.

Vorig seizoen had Mike voor de Omloop al twee rittenwedstrijden gereden: Valencia en Algarve. Komende weken zal blijken of de voorbereiding op hoogte het gewenste effect oplevert.

Storm en virus
Mikes verblijf op Tenerife was deze week ineens wielernieuws. Allereerst doordat de Jumbo-renners hun training op hometrainers moesten voortzetten, nadat ze door een zandstorm bijna van de fietsen werden geblazen (foto: schade aan ploegauto). Daarna volgde de berichtgeving over hotelgasten op het Spaanse eiland die in quarantaine zaten vanwege het coronavirus, gelukkig in een hotel ver van dat van de renners.  

Muur
De slotfase van de wedstrijd voert – in waarschijnlijk een regenachtige editie – over bekende kasseienwegen en hellingen:  Wolvenberg, Molenberg, Haaghoek, Berendries, Muur, Bosberg. Na 200 km koers is de finish in Ninove.

Ploeg
Voor Jumbo verschijnen aan de start: Mike (155), Wout van Aert (151), Pascal Eenkhoorn (152), Amund Jansen (153), Bert-Jan Lindeman (154), Taco van der Hoorn (156) en Maarten Wynants (157).

"We vliegen donderdag direct vanaf Tenerife naar België. De trainingsaanpak met  hoogtestage is nieuw. Die kan goed of slecht uitpakken. Komende weken zal blijken wat het effect is. Met de gevolgen van het virus hebben we ons nog niet echt beziggehouden, maar uiteindelijk wordt het virus wellicht een groot probleem. Zaterdag draag ik nummer 155. Wout heeft het nummer van de kopman, maar in feite werken we in de ploeg niet met kopmannen in de klassiekers. Amund, Wout en ik zijn wel op voorhand de beschermde mannen."

Tv
Sporza zendt uit vanaf 13.30 uur, Eurosport vanaf 16.00 uur. NOS zendt schaatsen uit.