1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Het wielercafé in de Schouwburg van Venray was bijna helemaal uitverkocht. De supporterclubs van Mike en Wout Poels hadden enkele maanden geleden het initiatief genomen. Samen met de Bikewriters namen zij de organisatie op zich. BikeWriters is een collectief van fietsende schrijvers. Zij brachten de afgelopen jaren met verschillende schrijf- en muziekprojecten veel geld bij elkaar van bijvoorbeeld Tour for Life en Artsen zonder Grenzen

Presentatie
De in Tegelen geboren Frans Pollux presenteerde de wieleravond. Hij is vooral bekend als muzikant en schrijver. Hij werd geassisteerd door de 34-jarige Frank Heinen. Ook deze is schrijver, journalist en columnist. Wielerboeken van zijn hand zijn o.a. Uit koers en De kleine Heijnen.

Mike vinkt af
Mike was de eerste die aanschoof bij het duo. Natuurlijk werd de gedenkwaardige zaterdag in juli in Brussel besproken. Hij vertelde hoe van 1600 meter voor de streep tot drie minuten na de finish zijn wereld veranderde en hoe hij plotsklaps één van zijn levensdoelen kon afvinken. “Wat blijft er nog over om te bereiken?”, vroeg Pollux.

Mike: “Parijs-Roubaix winnen en een Olympische deelname zijn weer nieuwe stippen aan de horizon. Maar ik weet maar al te goed hoe alle puzzelstukjes in elkaar moeten vallen om deze nieuwe doelen te realiseren.”

Peter ziet Mike winnen
Nog voor de pauze schoof Peter Winnen aan. De tweevoudig etappewinnaar op de Alpe d”Huez vertelt enthousiast over de progressie van Mike. “In de Vierdaagse van Duinkerke zag ik het al. Het zou wel eens de doorbraak kunnen worden. Ik sprak Mike wel eens, maar toen heb ik mijn telefoon gepakt en hem geappt. Dat hij een paar weken later in Brussel in de gele trui stond, kon niemand voorspellen. Maar dat er iets aan zat te komen, stond voor mij vast. Ik kijk uit naar het voorjaar. Dat zijn de wedstrijden, die Mike liggen. Ik hoop dat hij er in maart en april een flinke lap op geeft”, aldus de inmiddels 62-jarige Venraynaar.

Wout en Esra
Na de pauze was het de beurt een Wout Poels. Vanuit Monaco overgekomen was hij een dag eerder al te gast bij de uitverkiezing van de Limburgse renner van het jaar. Hij vertelde vooral over zijn nieuwe en vrije rol in het Team Bahrain-Merida, waarvoor hij vanaf 1 januari uitkomt. Esra Tromp schoof later aan en gaf een kijkje in de keuken van een teammanager. Zij stopte na 2017 met haar eigen loopbaan als wielrenster en werd teammanager van het vrouwenteam van Parkhotel Valkenburg.

Opa geeft iedereen het nakijken
'Kwizzele' zit in het bloed van presentator Pollux. Hij kon het dan ook niet laten om de uitstekende wieleravond af te sluiten met een wielerquiz. De verrassende winnaar werd de opa van Mike, Sjaak Klabbers. Dat hij alles van Mike wist, was bekend. Maar nu bleek ook dat Wout geen onbekend voor hem is.