Het  'boerenjaar', van Mike werd gisteravond  in de Venrayse schouwburg beloond met de titel Limburgs renner van het jaar 2019. Voor de tweede keer in zijn carrière riep de organiserende Club van 24  hem uit tot de beste Limburgse renner. Wout Poels en Tom Dumoulin waren ook genomineerd.


In de spits door Antwerpen
Keurig op tijd arriveerde Mike in de schouwburg. Aan hem was niet te zien dat hij 's middags nog over de kasseien van Carrefour de l'Arbre glibberde. Samen met Maarten Wynants, Amund Jansen en Wout van Aert testte hij in de regen de nieuwe fietsen op de kasseienstroken van Parijs-Roubaix, de voorjaarsklassieker die ook dit jaar op zijn programma staat. Een snelle rit in de eigen auto was noodzakelijk om vanuit Noord-Frankrijk via Antwerpen – in de spits – tijdig Venray te bereiken.

Met het mobieltje
In de goedgevulde kleine zaal van de schouwburg presenteerde Sander Kleikers op  deskundige wijze het Wielergala. Mooie filmbeelden illustreerden zijn gesprekken met de renners. De wielerkwis waarbij iedereen in de zaal via zijn mobiele telefoon de vragen kon beantwoorden, werd extra spannend omdat de scores per vraag op een groot scherm te zien waren.

Dames
Voor de categorie dames was dit jaar niemand genomineerd. Een gesprekje met Bryony van Velzen, Senna Ferron, Britt Teunissen en Kylie Waterreus maakte duidelijk dat de Club van 24 volgend jaar een nieuwe uitdaging heeft. Mountainbiker Milan Vader werd uitgeroepen tot Renner van de toekomst, een waarderingsprijs die Mike al in kast heeft staan.

Oeuvreprijs
Aan het slot van het gala mocht Hans Teunissen, de nieuwe voorzitter van de Club van 24, de oeuvreprijs uitreiken aan Roy Curvers, die de racefiets van de ploeg Sunweb verruilt voor de ploegleidersauto. Opmerkelijk is wel dat hij vanaf nu het 25e lid is van de Club van 24.

Foto's: HJ SportsPhotography