Openhartige Mike blikt met supporters terug op fantastisch seizoen

Het eerste deel van de jaarlijkse supportersdag leek 's morgens letterlijk in het water te vallen. Maar vanaf de start voor de trainingsrit met Mike  bleef het droog. Na een mooie – door Thijs van Asten uitgezette – rit over Brabantse en Limburgse wegen werd er uiteraard gesprint bij het Ysselsteynse naambordje. Zonder lead-out kwam Mike als eerste zijn geboortedorp binnen. Op tien lengten volgden Ike Groen en Bart Marcellis.

Plaspauze
Enkele supporters die bij het binnenrijden van Heide een plaspauze maakten, werden volkomen verrast door het feit dat sommigen het nodig vonden al van zo ver voor aankomst te proberen om solo de meet te bereiken. Hun achtervolging strandde in schoonheid.

Gastendoek
Na de soep en broodjes in clublokaal Roelanzia overhandigde Willie Koonings het 'gastendoek' aan Mike. Op een groot canvasdoek met een  foto van Mike in de gele trui staan de handtekeningen van supporters die aanwezig waren bij de officiële huldiging in Ysselsteyn.

Kunstwerk
Een bijzondere gast was kunstenaar Hubert van Soest. Voor Mike had hij van fietsafval een schitterende sculptuur gemaakt van de Brusselse 'gele' sprint (www.decreatievelink.nl).

Openhartige Mike
Ger Hermans blikte aan de hand van een aantal stellingen en filmbeelden met Mike terug op zijn prachtige seizoen. Een zeer openhartige en humoristische Mike gunde aan ruim zestig supporters een blikje achter de schermen van  de grote koersen.

Collectors item
Oud-renner Ike Groen deed een bijzondere aankondiging. Hij werkt tegenwoordig voor sportkledingfabrikant AGU. Mike-supporters kunnen binnenkort een exclusieve wieleroutfit bestellen. Op de fraaie zwart-gele kleding staan de belangrijkste resultaten van hun favoriet. Meer nieuws volgt.

Petje op of af?
Een petje op/petje af-kwis vormde een spannend sluitstuk van de middag. Uiteindelijk ging het door Mike samengestelde verrassingspakket naar Ysselsteyner Gerrit Spreeuwenberg. Na 19 goed geantwoorde vragen schatte hij het beste de achterstand die Mike dit jaar in Parijs had op winnaar Bernal: 3:06:54 .


Foto's
De foto's bij dit artikel zijn van de Deurnese fotograaf Hein van Bakel.. Ze zijn te vinden op deze site onder 'supportersclub'.
Of klik hier.

Back to Top