Mike leidt Groenewegen naar winst en sluit seizoen af als 4e

Mike had alle reden om met zijn handen in de lucht over de finish te gaan op Neeltje Jans: Groenewegen wint, zelf sluit hij een droomseizoen af met een vierde plaats. Ook vandaag bleek hij weer de ideale ploegmaat om Dylan Groenewegen naar de winst te leiden. In de plenzende regen zette hij  hem perfect af, waardoor deze geen moeite had om in de prestigesprint de snelle Viviani en De Kleijn te kloppen.

Populair
Bij start in Middelburg betaalde Mike bijna een prijs voor zijn huidige populariteit. Zoals altijd ging hij rond het middaguur met fans op de foto en deelde hij handtekeningen uit, maar ineens bleek het peloton al te zijn vertrokken. Een snelle achtervolging was even noodzakelijk.

Geen wind
De gestaag vallende regen en de kou maakten de wedstrijd erg zwaar, maar de verwachte waaiers bleven uit, want … geen wind in Zeeland! Daardoor kreeg de tweehonderd kilometer lange rit over de gladde, Zeeuwse wegen een voorspelbaar verloop met een groepje vroege vluchters (Daan van Sintmaartensdijk, Paul Rudys, Thijs de Lange en Adam Lewis) en een peloton op vier minuten.

Controle
Jumbo-Visma en Deceuninck-Quick Step waren uit op een massasprint – "plan A", volgens Mike – en zorgden ervoor dat met nog 25 km te gaan alles bij elkaar kwam. Mike en zijn ploeggenoten hadden inmiddels de regenjasjes uitgedaan en hielden Dylan van voren. Achter in het peloton stond de deur open, waardoor een selecte groep de vod van de laatste kilometer passeerde en zich kon richten op de eindsprint.

85 wedstrijddagen
Mikes tellertje van wedstrijddagen sprong vandaag op 85. Niemand van zijn ploegmaats kwam zo veel dagen in actie. Groenwegen boekte zijn vijftiende zege en brengt het totaal van Jumbo hiermee op vijftig."Het was echt een koers uit het boekje", laat Mike vanuit de teambus weten. "Er waren weinig aanvalspogingen en dat kwam ons goed uit natuurlijk.  En de lead-out die volgde was echt goed. Het is een prachtig slot van mijn seizoen, alleen het weer had wel wat beter mogen zijn. Vandaag hebben we overigens geen feestje. Dat is pas over twee weken als we met de hele ploeg het seizoen afsluiten.

Back to Top