Vol moraal naar laatste koers in Zeeland

De Tacx Pro Classic van aanstaande zaterdag is voor Mike de laatste wegkoers van zijn mooie wegseizoen 2019. Deze wedstrijd, die werd aanvankelijk verreden onder de naam Ronde van Midden-Zeeland, begint om 12.30 uur in Middelburg en eindigt na 200 km rond 17.00 uur op de stormvloedkering Neeltje Jans. Mike verschijnt daar aan start met zijn ploeggenoten Dylan Groenewegen, Timo Roosen, Taco van der Hoorn, Maarten Wynants en Bert-Jan Lindeman.

Wind
Waarschijnlijk zal de wedstrijd op het afwisselend parcours over de Zeeuwse wegen bepaald worden de rol van daar altijd aanwezige wind. Het parcours van de Tacx Pro Classic begint op Walcheren (met o.a. een passage van de Boulevard van Vlissingen), gaat door Zuid-Beveland, over de dam naar Noord-Beveland en over de Zeelandbrug naar Schouwen-Duiveland. via de Oosterscheldekering keren de renners terug  op Noord-Beveland voor een korte ronde van 20 km. Dan volgt de eerste  passage van de finishlijn, waarna nogmaals de ronde over Noord-Beveland gereden wordt, voordat op Neeltje Jans duidelijk wordt wie de winnaar is van de editie 2019.

"Dit jaar is de de Tacx Pro Tour echt de laatste wedstrijd  van dit seizoen", vertelt Mike. De Sluitingskoerskoers van Putte-Kapellen staat namelijk niet op het programma van mijn ploeg. Hoewel het seizoen lang was, heb ik er nog veel moraal voor die rit. Hier heb ik al eerder gereden. Toen stond er op het startdoek de naam Seaport Classic, maar ik denk dat het over een vergelijkbaar parcours gaat. Zaterdag zal wel plan A worden, want Dylan is ook van de partij. Maar met de wind daar kan het wel eens een uitputtingsslag worden en dan kan het allemaal anders lopen."

Glazen bol
Wielerflitslezers verwachten dat Groenewegen de meeste kans maakt op winst in Zeeland, Viviani en Mike staan op plaats twee en drie.

Tv
Omroep Zeeland (vanaf 16.00 uur) en Eurosport (samenvatting) zenden de wedstrijd uit.

Back to Top