Zevende plek in Famenne Ardenne Classic

Mike is vandaag in Marche-ne-Famenne als zevende geëindigd in de bijna gelijknamige wedstrijd, de DH Famenne Ardenne Classic. De Belg Dimitri Claeys won de koers met een tempoversnelling in de laatste kilometer. Hij bleef Baptiste Planckaert en Mikes ploegmaat Timo Roosen enkele seconden voor.

Van der Poel start en laat zich zien
Mathieu van der Poel had besloten om toch te starten en toonde zich ook al snel. De kopman van Corendon-Circus besloot om in zijn eentje de oversteek te maken naar de vlucht van de dag. Hij dichtte het gat van vijfenveertig seconden en sloot aan bij Stan Dewulf, Rein Taaramäe, Jonas Koch en Szymon Rekita. Het vijftal kreeg maximaal twee minuten voorsprong. Vooral de Jumbo-renners Maarten Wynants en Paul Martens controleerden de vlucht. Mede dankzij dit duo zakte de voorsprong naar minder dan dertig seconden.

Roosen in de tegenaanval
Na wat schermutselingen en een aanval van Timo Roosen kregen we zeven renners op kop: Roosen, Taaramäe, Dewulf, Koch, Tom Van Asbroeck, Aimé De Gendt en Baptiste Planckaert. Maar er volgde toch een hergroepering totdat Mertz, Planckaert, Turgis en Claeys op de top van de Côte de Roy een gat sloegen op het peloton. Er waren toen nog acht kilometer te rijden.

Poging van Timo Roosen
Op een demarrage van Timo Roosen op zes kilometer van de meet kwam geen reactie, maar hij kon het gat niet dichten. Van voren bleven Claeys, Turgis en Planckaert over in de slotkilometers. Toen Claeys in de laatste kilometer de andere kant van de weg koos, sloeg hij een gat dat hij niet meer uit handen gaf. De strijd om de tweede plek werd gewonnen door Planckaert, die het pokerspel won van Turgis. Roosen wist in de slotmeters de Fransman ook nog te passeren, waardoor hij als derde nog mee het podium op mocht. De sprint van het overgebleven peloton werd door Mathieu van der Poel gewonnen. Mike werd daarmee zevende in zijn een-na-laatste koers van dit jaar.

Volgende week de laatste koers!
Mike: "Het was nog best een lastige koers met vooral in de beginfase voortdurend aanvallen. Toen de vijf waren vertrokken hebben we onze verantwoordelijkheid genomen met Maarten Wijnants en Paul Martens. Timo was vandaag goed; voor mij was het vooral volgen. Het kwam in de slotfase bijna samen, maar toen versnelde de latere winnaar Claeys. Ik kon niet mee; heb wel nog geprobeerd een counter op te zetten samen met Timo. Om en om. Timo kon nog wegrijden en reed knap naar de vluchters in de slotkilometers. Daarna nog een aardig sprintje met VDP. Volgende week de laatste koers in Zeeland, Tacx Pro Classic."

Back to Top