Filippo Ganna heeft de zesde en voorlaatste etappe van de BinckBank Tour gewonnen. Met een tijd van 9 minuten en 16 seconden was hij vijf seconden sneller dan Edoardo Affini en acht seconden rapper dan Mikes ploegmaat Jos van Emden. Mike zelf reed een prima chronorace in Den Haag en liet de klokken stoppen op 9 minuten en 36 seconden. Goed voor een elfde plaats. Hij steeg daarmee naar een zesde plaats in het algemeen klassement. Hij heeft een achterstand van 45 seconden op Tim Wellens, die zijn leiderstrui succesvol verdedigde.

Ganna al vroeg in de hot seat
Voor Ganna – die al vroeg van start mocht gaan – is het zijn eerste zege op WorldTour-niveau. Met zijn tijd van 9:16 stootte hij Jos van Emden van de hot seat en niemand zou er in het vervolg van de tijdrit in slagen zijn tijd te verbeteren. Edoardo Affini kwam nog het dichtst bij, de jonge Italiaan strandde op vijf tellen.

Mike: "Ja, ben best tevreden met mijn tijdrit. Onderweg wist ik de tussentijden van Jos van Emden. Na de eerste strook van vier kilometer lag ik iets voor, maar wist ook dat de wind wat steviger in de rug stond ten opzichte van Jos. Maar de terugweg tegen de wind zou lastig worden, dat bleek ook. Morgen nog de slotrit met een lastige plaatselijke ronde in Geraardsbergen. En als er dan ook nog regen gaat komen, wordt het nog wat. Maar tot dus ver gaat het in ieder geval allemaal boven mijn verwachting."

Slotrit wordt spannend
De strijd om de eindzege blijft ook na de 8,4 kilometer lange tijdrit spannend. Tim Wellens verloor twee seconden op Laurens De Plus, maar hij won er vier op de Zwitser Marc Hirschi. De kopman van Lotto Soudal staat voorafgaand aan de traditionele slotetappe aan de leiding in het klassement, maar een derde eindoverwinning in de WorldTour-wedstrijd zal nog zwaar bevochten worden, is de verwachting.