Enkele toevallig passanten die woensdagavond in de Huiskamer van het Ysselsteynse zalencentrum Roelanzia een hapje zaten te eten, begrepen aanvankelijk niet wat er de hand was, toen enkele cameraploegen rond halfzeven aan het werk gingen. Snel kwam er duidelijkheid. Ineens doken er mensen op in fanshirts van Mike Teunissen, Willie Koonings, voorzitter van de supportersvereniging, mocht live in  het L1-journaal vertellen dat spoedig de huldiging van Mike in zijn geboortedorp zou beginnen.  

Veel belangstelling
Voorafgegaan door Muziekvereniging De Peelklank  arriveerde de Tourheld in een geel versierde cabriolet bij het Lovinckplein. Tijdens de serenade zagen Mike en zijn vriendin Corine dat bijzonder veel fans naar 'Yellowsteyn' waren gekomen.

Uitverkocht
Neef Cas Teunissen moest intussen vaak nee verkopen. Hij was door zijn voorraad fanshirts heen. Alleen maat XXXL had hij nog. "Maar shirts zijn nog wel te bestellen, en ijverig noteerde hij …

Receptie
Ruim vijfhonderd personen bezochten ook de aansluitende receptie. Voor zijn uitzonderlijke prestaties in de Ronde van Frankrijk ontving  Mike  een zilveren bijtje uit handen van burgemeester Hans Gilissen.  In een kort interview met Ger Hermans blikten Mike en Corine even terug op de hectische openingsdagen van de Tour, Willie Koonings gaf een terugblik op de carrière van Mike en daarna was het tijd voor de gasten.

Vele handen
Terwijl schalen bitterballen rondgingen en allerlei bekenden elkaar ontmoetten, gingen fans, bestuursleden van wielerverenigingen, juryleden, vrienden, ploegleiders, familieleden en dorpsgenoten handenschuddend voorbij het podium – met de Tourtruien – waar Mike, Corine en de ouders Martin en Anita stonden. Rond 22.00 uur sloot Mike met een kort dankwoord deze gedenkwaardige avond af. Vanaf morgen is het immers weer koers.

Koers
Donderdag start Mike in Oostvoorne, vrijdag in Maastricht, zondag in Alkmaar (EK) en vanaf maandag rijdt hij de BinckBank Tour die vrijdag 16 augustus in Venray finisht.
Klik hier voor het geluidsfragment van de overwinning van de eerste etappe in de Tour.

(foto: Hein van Bakel)