Eindwinst ZLM Tour en vierde zege van het seizoen

De gele leiderstrui van Mike kwam in de vierde en laatste rit van de ZLM Tour niet meer in gevaar. De rit ging van Eindhoven naar Tilburg en had een lengte van 170 kilometer. De Australiër Caleb Ewan won de slotetappe in een massasprint en maakte een einde aan de zegereeks van Jumbo-Visma. Mike kwam als 47e over de eindstreep in dezelfde tijd als de 'kleine' Ewan. Hij stelde daarmee de eindzege veilig en hield 14 seconden over op ploegmaat Jansen en 16 op Mads Würtz Schmidt van Katusha. Mike volgt José Gonçalves op, die tijdens de vorige editie - twee jaar geleden - de beste was.

Een min of meer relaxte dag door het Brabantse land

Drie renners vertrokken al vroeg uit het peloton. Cees Bol, Marco Doets en Elmar Reinders sloegen de handen ineen en hun voorsprong liep meteen snel op. In Tilburg kreeg het peloton de kopgroep al snel in beeld. Reinders en ook Jelle Wallays reden nog even vooruit, maar een massasprint zou de beslissing brengen. Mike deed opnieuw de lead-out. Maar jammer genoeg zat Groenewegen niet in zijn wiel. Hij posteerde zich achter Bol en Walscheid. Op tweehonderd meter van de meet kwam Ewan goed uit het wiel van de Jumbo-Visma sprinter en won voor Walscheid en Groenewegen, die wel de puntentrui won.

Mooie reeks

Mike werd nog eens derde in het puntenklassement en won met de ploeg de teamrangschikking. Met de twee dagzeges en het eindklassement in de Vierdaagse van Duinkerke alweer de vierde overwinning van het seizoen. Slechts 27 renners deden het beter dan Mike dit seizoen (dus 5 of meer overwinningen). Ook in de UCI-ranking stoomt Mike door naar een 84e plaats. Zijn eindzege is ook alweer de 31e zege van het Team Jumbo Visma.

"Vier op vijf is ook goed en met geel mag dat de pret niet drukken"

“Dit is een erg leuke opsteker voor mij persoonlijk”, vertelt Mike. “Meestal doe ik de sprintvoorbereiding voor Dylan, maar soms kan ik ook voor eigen kans gaan. Die heb ik met beide handen aangegrepen. Ik ben erg blij dat ik heb kunnen winnen en deze ronde bij mijn overwinningen kan schrijven.” Volgens de eindwinnaar was het vandaag niet spannend of hij het klassement zou winnen. “We wilden vandaag de rit winnen. We moesten daar hard voor werken en allemaal net te vroeg een inspanning doen. Daardoor kon Dylan niet in perfecte positie gebracht worden. Dat is jammer. Het was nog leuker geweest als we hier vijf uit vijf hadden behaald, maar voor mijn gele trui mag het de pret niet drukken.”

Back to Top