1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Mike heeft de leiding in het algemeen klassement met veel bravoure verdedigd. Nee, zelfs uitgebreid op de nummer twee. Dat is zijn Noorse ploegmaat, Amund Grøndahl Jansen, die de dagzege pakte in Landgraaf. Mike werd tweede. Het Jumbo-Visma duo maakte deel uit van een kopgroep van negen renners. Voor de Noor was het zijn eerste profzege.

Ingekort met tien kilometer i.v.m. veiligheidsproblemen

In de tv-uitzending zagen we in de plaatselijke omloop twee maal kort achter elkaar een auto op het parcours. De politie kon niet instaan voor de veiligheid van de renners, waarna de jury besloot om eerder af te sprinten. Er werden niet twee plaatselijke ronden gereden, maar slechts één.

Heuvelrit zorgt toch voor behoorlijke verbrokkeling

De heuvels: de Camerig, de Eyserbosweg en de Gulperberg moesten voor de schifting zorgen. Op de tweede beklimming van de Eyserbosweg had Jelle Wallays een kleine voorsprong. Toen Jan Bakelants counterde ontstond een kopgroep van negen renners met daarbij Amund Jansen, Mike, Jetse Bol, Mads Würtz Schmidt, Maurits Lammertink en Jasper De Buyst. De sprinters hadden het moeilijk. Ook Dylan Groenewegen kwam op achterstand op Eyserbosweg en Vrakelberg, maar kon wel terugkeren bij de achtervolgende groep.

Amund Grøndahl Jansen en Mike spelen 'spel' goed

Jumbo-Visma wist vervolgens het beste in te spelen op de chaotische koerssituatie. Jansen trok op 1000 meter van de streep ten aanval, terwijl Mike het gat liet vallen. Zo kon hij zijn eerste profoverwinning vieren, terwijl Mike – met de armen in de lucht - twee seconden later als tweede over de finish kwam.

Klassement

In het klassement heeft Mike nu 15 seconden voorsprong op de Noor en één seconde meer op Mads Würtz Schmidt. Dylan Groenewegen staat negende op 47 seconden van Mike.

Niet helemaal top, maar wel goed!

Mike vertelde vanmorgen voor de start in Buchten zich niet helemaal top te voelen. Aan de finish kon hij echter beamen dat het nogal meeviel in de koers. "Ik miste alleen wat explosiviteit. Vooral op de Eyserbosweg zat ik wat te harken. Maar in de afdaling kon ik toch weer vrij gemakkelijk aansluiten. In het begin hebben we niet vol meegedraaid in de kopgroep. Toen Dylan echter aangaf zich ook wat minder te voelen, hebben we meegewerkt aan het slagen van de vlucht. We wisten dat Katusha en Lotto-Soudal iets gingen proberen. We hebben daarop op de Eyserbosweg attent op gereageerd. De tactische zet met Amund in de finale was logisch. Hij heeft veel goed werk opgeknapt in de sprinttrein en ook in de Vierdaagse van Duinkerke. Deze zege is écht heel mooi voor hem. Morgen zullen we normaal gesproken de kaart Dylan trekken in de straten van Tilburg. Op die manier kan ik wellicht ook mijn eindzege veilig stellen. En dat zou dan mijn tweede winst zijn in een meerdaagse wedstrijd. En dat in vijf weken. We zullen het moeten doen zonder Tom Leezer, die vandaag met zitvlakproblemen moest opgeven. Samen met Maarten Wynants heeft hij de laatste drie dagen bijzonder veel werk opgeknapt."