1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

De start van de eerste rit van de ZLM Tour was in het Belgische Bredene. De finish daarentegen was na 198 kilometer opnieuw in Zeeland, in Heinkenszand. Een rit, die volgens de kenners zou eindigen in een massasprint. En dat gebeurde ook. Dylan Groenewegen won de rit; Mike werd 23e in dezelfde tijd. In het algemeen klassement staat Jos van Emden nog steeds aan de leiding en ook Mike blijft tweede op twee seconden.

Valpartij Groenewegen; ook Mike met oponthoud

Jumbo-Visma controleerde de koers als snel achter de vier koplopers: de Nederlanders Reinders, van Sintmaartensdijk, Krul en de Belg Van den Brande. De kopgroep moest met een maximale voorsprong van drie minuten op vier kilometer van de meet capituleren.

Dus de massasprint kwam er. Al was dat bijna zonder Groenwegen. Omdat er op dertien kilometer van de meet een valpartij werd gemeld met de sprintkopman van Jumbo-Visma. Maar met enkele schaafwonden en een nieuwe fiets kon hij op tijd terugkeren en won de sprint. Ook Mike was betrokken bij de valpartij. Hij kwam echter niet ten val, maar verloor kostbare posities in het peloton.

In de slotfase kon Mike – die vandaag de blauwe puntentrui droeg - daardoor niet meer in zijn vertrouwde positie voor Dylan komen en werd de leadout verzorgd door de Noor Amund Jansen. Hij deed dat tot 200 meter van de meet.

"Ik kon zelf rechtblijven, maar Dylan viel over me heen."

Mike: "Weinig bijzonderheden vandaag op de tweede dag van de ZLM Tour. We hadden de controle, maar het was wel jammer dat ik toch een beetje bij die valpartij was betrokken. Ik viel weliswaar niet, maar ik was de snelheid helemaal kwijt. Vervolgens viel Dylan over me heen. Daarna kwam ik niet meer goed van voren. Ik zat wel nog een tijdje in een groep met vier achtervolgers (oa. Dowsett, Cees Bol...). We kwamen weliswaar dichterbij, maar werden later toch opgeslokt door het peloton."