1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Bam! Met een snelheid van ruim 51 kilometer per uur stoof Mike  vanavond over de finishlijn in Yerseke. Zijn tijd in de proloog over 6.8 km was meteen goed voor een gang naar de hot seat om af te afwachten of de grote namen uit het tijdrijden zijn prestatie konden verbeteren. Er moesten immers nog dertig renners binnenkomen.

Spannend
En spannend werd het, toen de supertijd van 7:56 enige tijd onklopbaar leek. Helaas bleek er toch eentje sneller te zijn: ploeggenoot Jos van Emden klokte 7:54. Tony Martin, maakte het succes van Jumbo-Visma compleet met zijn derde plaats in de uitslag. Van Emden vertrekt morgen uiteraard in de leiderstrui. Mike zal de blauwe trui van het puntenklassement dragen in de etappe die van het Belgische Bredene voert naar het Zeeuwse Heinekenszand.

Richttijd

De renners die vroeg startten, hadden de pech dat het regende. Mike en de betere tijdrijders troffen een vrijwel droog wegdek. Toen Mike om 19.15 van het startpodium dook, zorgde ploegleider Nico Verhoeven ervoor dat Mike zich kon richten op de goede tijd die ploegmaat Amund Janssen had neergezet. Al snel werd duidelijk dat Mike steeds onder die tijd bleef en zo kreeg Mike vleugels. Zonder te verzwakken, de bochten perfect aansnijdend stormde hij naar het centrum van Yerseke: 7.56 de snelste tijd tot dan! De tijd van Amund bleek goed voor plaats 10.

"Ik wilde vroeg starten, maar toen bleek dat er buien kwamen, heb ik ervoor gekozen zo laat mogelijk te vertrekken, net voor onze kopmannen Jos en Tony. Het wegdek lag toen nog een beetje nat, maar het was wel aan het opdrogen. Jammer … ,daardoor kom ik net anderhalve seconde tekort. Maar Tony had opnieuw een buitje. Eigenlijk is er altijd iets. Uiteindelijk ben ik mooi tweede tussen alleen maar grote  namen. En tussen die mannen staan, dat is toch lekker!"

Klik hier voor het verslag van Omroep Zeeland