1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Morgen (woensdag 19 juni) wordt het startschot gegeven voor de vernieuwde ZLM Tour. Tot en met zondag 23 juni kan de wielerliefhebber weer genieten van de internationale wielertop op Nederlandse bodem. De renners doen drie provincies aan: Zeeland, Noord-Brabant en Limburg. Enkele WorldTour-ploegen (waaronder Jumbo-Visma en Lotto-Soudal) zien de ZLM Tour als de ideale voorbereiding op de vlakke etappes in de Ronde van Frankrijk en brengen hun sprinttrein in stelling. Ook Mike zal na zijn hoogtestage aan de start staan.

Naam wedstrijd veranderde nog wel eens

De ZLM Tour heeft al verschillende namen gekend, zoals de Driedaagse van Schijndel (1987-1989), de Teleflex Toer (1990-1997), Ster der Beloften (1998-2000), Ster ElektroTour (2001-2010) en sinds 2011 de Ster ZLM Toer. Ook voor deze editie is weer het een en ander veranderd: ten opzichte van de editie van 2017 is Ster verdwenen en is Toer veranderd in Tour. Vanaf dit jaar is het dus de ZLM Tour.

Team Jumbo-Visma heeft de volgende renners geselekteerd: Dylan Groenewegen (rugnummer 11), Amund Grondahl Jansen (12), Tom Leezer (13), Tony Martin (14), Mike (15), Jos van Emden (16) en Maarten Wynants (17).

Rittenschema

Proloog op woensdag 19 juni: Yerseke (6,8 km); eerste etappe op donderdag 20 juni: Bredene – Heinkenszand (197,9 km); tweede etappe op vrijdag 21 juni: Etten-Leur – Buchten (168,1 km); derde etappe op zaterdag 22 juni: Buchten – Landgraaf (171,4 km) en de vierde etappe op zondag 23 juni: Eindhoven – Tilburg (170,1 km).

Verder perfectioneren van sprinttrein

Mike kwam gisteren terug van zijn hoogtestage op de Sierra Nevada (Spanje) en zal zich vandaag alweer melden in Zeeland voor de ploegenpresentatie. “We hebben de afgelopen twee weken prima getraind. Dus ik voel me op dit moment wel vermoeid. We zullen kijken hoe dit uitpakt in de komende dagen. We zijn hier in de ZLM Tour om de sprinttrein te perfectioneren met het oog op de Tour de France. Naar mijn inschatting worden het ook vooral sprints. Het klassement wordt voornamelijk gemaakt door de proloog en mogelijk in de rit door de Zuid-Limburgse heuvels. Bijna de hele ploeg komt in aanmerking om een goed klassement te rijden. We hebben twee excellente tijdrijders in ons team. Verder verwacht ik dat Dylan ook niet veel tijd verliest in de proloog. Daarna zou hij met bonificatieseconden aan de leiding kunnen komen. Amund en ik zijn dan vooral de back-up achter Dylan.”

TV

Regionale zender Omroep Zeeland zal donderdag de eerste etappe-in-lijn live op televisie uitzenden, tussen 14.00 en 16.00 uur. Daarnaast zendt regiozender L1 de etappes van zaterdag en zondag (vanaf 15.00 uur) uit op tv.