1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

"Toen ik richting start reed, schakelde mijn fiets niet meer ... Momenteel heb ik geen tweede tijdritfiets hier. En in de korte tijd die restte voor mijn starttijdstip van 13.02 uur, kregen we de fiets niet meer aan de praat. Dus zat er niets anders op dan te vertrekken op mijn gewone fiets … ", laat een teleurgestelde Mike weten uit Orihuela. "Tja, dan weet je dat het moeilijk wordt. Ik heb natuurlijk gewoon goed doorgereden en geprobeerd er wat van te maken. Uiteindelijk leverde het een 125e plaats op."

Lastige tijdrit
De openingstijdrit was meteen pittig. Met haarspeldbochten en een stijgingspercentage van 9 procent waren de laatste 600 meter bijzonder venijnig.

Ereplaatsen voor Jumbo-Visma
De Noorse tijdritkampioen Edvald Boasson Hagen zette de openingstijdrit van 10,3 km naar zijn hand. Hij was 5 seconden sneller dan Ion Izagirre. Mikes ploeggenoten Tony Martin en Jos van Emden lieten zien dat ze bij de betere tijdrijders horen door respectievelijk 3e en 5e te worden. Uiteraard start Boasson Hagen morgen in de leiderstrui. Mikes achterstand op de winnaar was 1:26. In het dagklassement en in het algemeen is hij nu 125e.

Rit van donderdag
Morgen starten en finishen de renners in Alicante. De rit van 166 km heeft veel hoogtemeters, maar de aankomst is vlak. Eurosport 1 zendt doet verslag vanaf 14.00 uur.