Het is even wennen, maar na twee jaar zwart-wit, rijd ik sinds kort weer rond in de voor mij al bekende geel-zwarte kleuren van Jumbo. Momenteel verblijf ik samen met de ondertussen full time hobby-prof Ike Groen op Gran Canaria om mij voor te bereiden richting het begin van het seizoen 2019.


Voorbereiding
Die voorbereiding (met Jumbo-Visma) is al een tijd op gang, met onder meer pas- en kennismakingsdagen, ploegenvoorstellingen en een eerste trainingskamp. In december zat ik al een kleine honderd uurtjes op de fiets en januari leent zich uitstekend om daar nog een schepje bij te doen. Zeker ook omdat mijn seizoenstart dit jaar relatief laat is.

Tweede trainingskamp medio januari
Na Gran Canaria ga ik vrij snel weer naar Spanje voor het tweede trainingskamp met de ploeg. Via verschillende testen die we daar doen kunnen we perfect aansturen naar het basisniveau wat nodig is om te koersen. Dat begint dus in de Algarve op 20 februari, om vervolgens de eerste kasseienklassieker van het jaar te doen, de Omloop het Nieuwsblad.

Debuut in Milaan – San Remo
Vanaf daar loopt mijn programma vrij gelijk aan die van vorig jaar, behalve dat ik dit jaar ook voor het eerst aan het vertrek sta van 'La Primavera', Milaan San-Remo. Daarna rijd ik alle grote klassiekers tot aan Parijs-Roubaix met uiteraard hopelijk een nog beter vormpeil dan vorig jaar.

Voorjaar óók belangrijk voor Jumbo-Visma
Het doel is om de sprinters bij te staan in de wedstrijden met sprints, (Algarve, Parijs-Nice, Milaan-San Remo) en samen met de andere jongens te scoren in de voorjaarsklassiekers. Zeker is dat ik in een omgeving zit waarin we het maximale eruit gaan halen, ook omdat vanuit de ploeg dit jaar die voorjaarsklassiekers een stuk belangrijker zijn dan dat ze vorig jaar voor mijn ploeg waren. We hebben eenieder geval een mooie voorjaarsploeg met daarin veel jongens van dezelfde leeftijd en dezelfde kwaliteiten dus dat belooft een mooi voorjaar te worden. Na het voorjaar krijg ik nog het antwoord of de Tour er dit jaar in zit of niet. Dus dat wordt dan het volgende doel, maar dat weten we over een aantal maanden pas.

Programma
Het wedstrijdprogramma tot en met Parijs-Roubaix zie je op de pagina 'Programma 2019' of klik hier!